Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helsingin vegeburgereiden parhaimmistoa

Burgerin ystäviä kyllä hemmotellaan. Uusia hampurilaisravintoloita nimittäin tuntuu tupsahtelevan pääkaupunkiseudulle tiheään tahtiin. Kasvisruokatrendin myötä myös burgeritarjonta on kohentunut. Kasvishampurilainen ei välttämättä enää tarkoita tylsää hampparia kuivalla juuresraastepihvillä. Parhaissa burgeripaikoissa vegehampparit ovat yhtä hyvä, elleivät jopa parempia, kuin perinteiset bursat.

Testattuani Helsingin kasvishampurilaisten tarjontaa, päätin tehdä pienen koosteen hyviksi todetuista yksilöistä. Tähän otokseen otin mukaan 10 euron hintaluokan vegehampurilaiset lisukkeilla. Suunnilleen saman hintaisia annoksia oli helpompi verrata keskenään, mutta 10 eurolla tuntuu jo saavan ihan tasokkaita burgereita. Nämä paikat eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

vegeburgerit

BBQ on Wheels

BBQ on Wheelsin vegeburgeri oli omalaatuinen tapaus. Pihvin sijasta burgerin välissä oli nyhtökauraa, mikä teki koostumuksesta mehevän. Maut olivat hyvin tasapainossa: mukavasti BBQ-kastiketta ja avokadoa tasapainottamaan savuista makua. Kuoret olisivat ehkä kaivanneet lisää paahteisuutta, mutta muuten kokonaisuus oli todella miellyttävä. Ranskalaiset olivat ihan jees, mutteivät sentään varastaneet showta. Paikan sijainti Kampissa on myös tosi hyvä.

vegeburgeri2

Burger Joint

Burger Jointin vegaanisen burgerin pihvi oli omaa luokkaansa, vaikka hämyisessä ravintolassa otetut kuvat eivät teekään oikeutta burgerille. Kasvispihvissä oli todella hyvä rakenne, mehevä mutta silti pysyi hyvin kasassa. Kuorista löytyi myös todella hyvä paahteisuus eikä lisäkkeiden maussa ollut säästelty. Ranskalaiset olivat laadukkaat, mutta lisukkeet nostivat annoksen hintaa vähän muita verrokkeja korkeammaksi.

vegeburgeri6

Friends & Burgers

Friends and Burgers oli ensimmäiseksi käynniksi aikamoinen ylläri, pitkät jonot ja ruoka piti noutaa pienestä luukusta, kun hälylaite alkoi väristä. Paikka muistutti kaikista eniten pikaruokaravintolaa. Hampurilainen oli pienehkö, mutta myös näistä kolmesta burgerista edullisin. Makuja burgerista lötyi tosin riittämiin ja se oli helppo syödä sotkematta. Ranskanperunat olivat tässä vertailussa parhaimmat ja ainoat paikanpäällä tehdyt, mistä ehdottomasti plussaa.

Tässä oli vasta kolme hyvää vegeburgeria, mutta vielä on monta itselläni testaamatta. Mikä on sinun mielestäsi kaupungin paras vegeburgeri?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?