Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Perinteistä kotiruokalounasta | Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi

Harvoin enää mistään löytää lounasravintolaa, jossa tarjoillaan talossa graavattua lohta, itsetehtyä sinappia tai perinnereseptillä valmistettua hernekeittoa tai muita klassisia kotiruokia. Eräs tuttuni kuitenkin vinkkasi, että Helsingin Suomalaisella Klubilla on ravintola, josta saa hyvin valmistettua kikkailematonta kotiruokaa myös ei-jäsenet.

Pakko myöntä, etten ollut aiemmin kuullutkaan Helsingin Suomalaisesta Klubista. Otin kuitenkin asiasta selvää ja kuulin, että klubi on perustettu jo 1876 ja sen yhteydessä on toiminut ravintola lähes yhtä kauan.

Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi 
Sijainti: Kansakoulukuja 3 A, Helsinki
Lounaan hinta: 22 €

Kävin testaamassa Klubin lounaan kokkikollega Neean kanssa. Tavallisena arkimaanantaina kävelimme Kampista Kansakoulunkujalle, jossa Klubi sijaitsee. Ulkoa Klubia on vaikea havaita, mutta sisällä odottikin melkoinen näky. Tila on suuri ja kodikas, hyvällä tavalla retro. Tiloista olisin mielelläni ottanut enemmänkin kuvia, mutta valo oli erittäin haastava.

Meillä oli tapaaminen ravintoloitsija Miia Makkosen kanssa ja hän olikin meitä jo vastassa. Kävelimme kerroksia läpi, kuullen samalla mielenkiintoisia tarinoita eri huoneista. Kierroksen jälkeen pääsimme ravintolasaliin, jossa oli myös melko hulppeat puitteet. Lisäksi Ravintola myy palveluitaan varattaviin kabinetteihin.

Klubin ravintolan ruoka on selkeän perinteistä ja konstailematonta. Laadusta ei ole kuitenkaan tingitty, raaka-aineet ovat nimittäin pitkälti lähellä tuotettuja ja sesongin mukaisia. Lounaalla oli tällä kertaa mm. läskisoosia, perunamuussia, puolukkarahkaa ja saaristolaishenkinen alkupalapöytä itse graavattuine kaloineen ja itsetehtyine suolakurkkuineen. Talossa leivotaan myös leipää, joka on tehty 120 vuotta vanhaan juureen. Läskisoosista löytyi selkeästi paistuneisuutta ja perunamuusissakin oli voita niin, ettei sitä olisi tarvinnut lisätä. Linjastotarjottavana ruokana laatu oli äärimmäisen hyvä. Tosin tähän hintaan nähden kuuluukin olla.

Saimme lopuksi maistaa snapsin talon erikoisuutta, marskin ryyppyä. Resepti on tietysti salainen. Talossa tehdään myös suklaakonvehteja joissa on marskinryyppyhyytelöä sisällä, joka oli myös varsin herkullista. Jos arvostaa todella uniikkeja suomalaisia juttuja, täältä niitä ainakin löytyy.

Kehitettävää

Vaikka ravintola on avoin kaikille, on siitä todella harva kuullut.
Ruokatuote on erittäin perinteinen ja se kuuluu asiaan, mutta tarjolla voisi olla vähän jotain moderniakin tai esillepanoon voisi laittaa jonkin modernin twistin.

Kehuttavaa

Tilat ovat näyttävät ja ruoka sopii Klubin henkeen.
Ehkäpä laadukkainta ja parhaan makuista perinteistä kotiruokaa vähään aikaan.
Marskin ryypy oli pehmeä kokonaisuus, eikä vastaavaa ole tullut vastaan missää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?