Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helsingin paremmat pubit

Lukuisia kertoja on takana kun pohdimme minne pitäisi mennä yhdellä, mutta en vain saa päätetyksi minne. Tämä johtuu tavallaan siitä, että harvemmin tulee ennestään tuntemattomiin pubeihin astuttua. Yleisesti tässä auttaa vain se että käyn oikeasti läpi niitä pubeja, joista on kuullut hyvää ja lähtee rakentamaan siitä kertomusta. Huomion on tietenkin se että kaikki paikat jotka joissa kiersimme tämän kertaisessa jutussa on myös sunnuntaisin auki. Koska, eihän sitä tiedä milloin olisi se hetki, kun haluaisi käydä ”yhdellä”.

Miten määrittän paremman pubin? joidenkin mielestä puhtaat lasit, päiväys tuore olut jne ovat itsestään selvyyksiä, mutta koska asun tässä aika lähellä Kontulaa. niin tiedän ettei mitään kannata olettaa. Itseasiassa, kun alkaa kiinnittämään huomioita asioihin ja on työskennellyt alalla, tietää että melkoisen monessa paikassa laatu ei ole ihan sillä tasolla, jolla voisi kuvitella, mutta pidemmittä puheitta, tässä olisi muutama pubi suositus Helsingin keskustasta.

One Pint Pub (Santakatu 2C)
Talon erikoisuus: Red neck joka on American amber ale 8,5€
Tässä pubissa on myös yksi suomen vanhimmista ipoista, joka on jo 90 luvulta ollu olemassa. Kuorallinne valikoituja hanoja, mutta lukuisia eri pullo tuotteita. Tässä paikassa näkee selkeästi että historiaa on, mutta siinä muodossa, että löytyy niin jotain perinteistä, kuin ihan moderniakin juotavaa. Tilan siisteys voi jollakin pistää silmään mutta yleisesti, tilakin on niin vanha että suurempi ”laittaminen” veisi täältä tunnelmaa. Jos haluaa tietää jotain oluista, täällä löytää siihen sopivaa juttuseuraa.

Vastarannan kiiski (Runeberginkatu 26)
Talon erikoisuus: Lakuporter 7,9€ 0,4l
olut hanoja yhteensä 13
Tämä paikka kuuluu kalaravintolioiden ketjuun ja siitä päätellen on tyyliltään samantyyppinen, kuin muutkin kyseisen ketjun paikat. Tunnelma valaistus, punainen kokolattiamatto ja runsaasti puupintoja, tekevät tästä kodikkaan kohtaamispaikan. Näkisin että isommalla porukalla lautapelien pelaaminen kuulostaisi tämän paikan jutulta. Tämä kaupungin osa on varsin tuntematon entuudestaan, mutta ehkä juuri siksi on kiva nostaa joku paikka esille tältäki seudulta.

Black door (isoroobertin katu 1)
Talon erikoisuus: Malmgårdin black door hoda 8,9€ 0,5l
hanoja 26
Iso roballa on tultua vuosikymmen sitten ”ulkoiltua” ja silloin jo täällä oli tavallista viettää iltaa. Toki silloin meni viiniä, mutta täällä on nykyään selkeästi laadukas olut valikoima. Tilan on huomattavasti hämärempi kuin aiemmissa paikoissa, mutta antaisin pisteet mahdollisuudesta seurata esimerkiski urheilua. Tällä kadulla on nähtävästi muistakin olut paikkoja, mutta tällä kertaa käytiin tässä.

Urhos pub (Museokatu 10)
Talon erikoisuus on Real ale Fuller’s ESB, joka tulee englannista. 9,30€ 0,5l
Hanoja löytyy n. 15 erillaista.
Täällä olen käynyt aiemminkin muutaman kerran ja sanoisin että paikan vahvuus on sen erittäin laaja valikoima ja asiantunteva henkilökunta. Tämä on myös ainut paikka, jossa saa konkreettista ruokaa tilattua. Paikan tyyli ja siisteys on kärkikastia, muistuttaen ehkä lievästi brittipubia olemalla kuitenkin hillitty. Sanoisin että täällä täytyy käydä ainakin yhdellä mikäli olet lähettyvillä ja janottaa.

Mullikka (Mannerheimintie 130)
Talon erikoisuus: ”Bisse” joka oli tällä hetkellä väliaikaisesti loppu.
löytyi n. 10 hanaa ja runsaasti kotimaisia pienpanimo tuotteita.
Häppärit ovat myös tämän paikan parasta antia, esimerkiksi maanantaisin kaikki hanat on 6,5€. Yleisesti, en ollut aiemmin käynyt täällä mutta yllätyin kuinka paljon ihmisiä täälläkin oli. Baarimikko kertoi nopeasti että hän tuntee valtaosan asiakkaista ja suurinosa tuleekin läheltä. Valoisa avara tila, tv:monitorit ja laaja juoma valikoima tekevät tästä helposti alueen houkuttelevimman olohuoneen. Koska kyseessä oli vasta viime syksynä auennut paikka, oli tämä kaikista käymistämme paikoista modernein.

Näistä kaikista edellämainituista suosikkimme oli tällä kertaa One pint pub ja Mullikka. Niissä oli ehkä selkeiten esillä laatu pubin elementit, juurikin henkilökunnan tietämys/osaaminen, mutta myös sillä mikä fiilis tilasta tuli. Huurteiset kertomukset jatkuvat, kun olemme taas liikkeelle, käräytä oma suoskkisi kommenttikenttään, niin yritämme pistäytyä käymään. Jos tämän kaltaiset jutut ja sisältö kiinnostaa, käy ihmeessä katsomassa Instagrammini:

https://www.instagram.com/alexandertrivedi/

Mukanani oli tosiaan harjoitteliani Aleksi, jolle tämän kertomuksen suunnittelu ja toteutus oli osa isompaa kokonaisuutta. Kerron tästä lisää hiukan myöhemmin.

Ps. Otin itse tämän jutun kuvat käyttämättä Samsung Note kymppiä ja yö valokuvaus asetusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?