Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppoa kotiruokaa – kalkkunamunakas

Nykyään kun uin muutaman kerran viikossa, pitää syödä ravinto tiheämpiä ruokia yhä enemmän. Tässä reseptissä on kalkkunaa, joka on tietenkin leikkeleen muodossa. Itse raaka prosessoimatonta kalkkuna on itseasiassa todella vaikea löytää niin, tämä syy miksi tyydyin leikkeleeseen. Itseasiassa ohuen ohut leikkele ei ole huono, vaan pikemmikin loistava leivänpäällinen. Itseasiassa, se oli leikkeeen alkuperäinen tarkoitus.

Loistava munakas on loistava vasta kun cayane on saatu kostealle pinalle. Maullisesti, juusto ja leikkele antavat tarpeeksi suolaa jotta kokonaisuus on maittava. Kun tähän yhdistetään nopeasti sekoitetut kirsikkatomaatit ja poke kastike, on lopputulos enemmän kuin hyvä.

Munakkaat lähellä sydäntä? kannattaa vilkaista juustomunakas, siitakemunakas ja perunamunakas.

kalkkunamunakas

Kalkkunamunakas

Tarvitset
100g kalkkunaleikkelettä
1 sipuli
5 kananmunaa
3rkl kasvimaitoa
50g juustoa (esim gouda, emmental tai cheddar)
ripaus cayane pippuria
oliiviöljyä

Valmista näin
Lähde liikkeelle kuorimalla sipuli ja kuutioimalla sen kalkkunan kera. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja lisää sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää kalkkuna ja jatka paistelua. Tässä välissä riko kananmunat lasiin ja lisää kasvimato joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada joukkoon. Kun kananmuna on hiukan hyytynyt, lisää pienitty juusto joukkoon ja nosta pannu uuniin grillivastuksen alle. Kun juusto pehmennyt, nosta munakas uunista, koska se on valmista.

Viimeistele munakas cayane pippurilla ja sitten onkin aika syödä.
Vinkki Jos kaipaat helppo lisäkettä, sekoita pokekastiketta kirsikka tomaateille ja tarjoa niitä munakkaan lisäkkeenä.

Munakas resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?