Keskikesän juhlaa vietin tänä vuonna, kuten monena aiempanakin, puolison perheen kesämökillä Virroilla. Uhmasimme säätä ja lähdimme matkaan 13 asteen lämpötilaennusteesta ja sateesta huolimatta. Pessimisti ei taaskaan pettynyt, sillä vaikka olimme varautuneet toppatakein ja ajattelimme viettävämme juhannuksen sisätiloissa korttia pelaten, pääsimme hetkittäin jopa nauttimaan auringonpaisteesta.
Grillausta, veneilyä, paikallisten nähtävyyksien kiertelyä, mölkkyä ja ruoanlaittoa tietysti. Tämän kuvapläjäyksen lopuksi olen laittanut ohjeen helppoon kuivamausteseokseen, jolla saa hyvät maut grillaukseen. Nyt vielä viimeinen viikko töitä ennen kesälomaa. Blogin osalta työt jatkuvat normaalisti lomalaitumiltakin.
Helppo kuivamausteseos grillaukseen
Tarvitset:
2rkl suolaa
2rkl tummaa sokeria
1rkl jeeraa eli juustokuminaa
1tl savupaprikaa
1rkl chiliä
1rkl valkosipulijauhetta
2rkl fenkolin siemeniä
2rkl aniksen siemeniä
2rkl kuivattua oreganoa
Valmista näin:
Laita mortteliin fenkolin ja aniksen siemenet ja jauha jauheeksi. Laita kaikki ainekset purkkiin ja ravista purkkia ennen käyttöä. Hiero grillattavan tai paistettavan lihan tai kasvisten pintaan ja kypsennä. Mausteseoksessa on itsessään aika vähän suolaa, joten tarkista tarjoillessa, tarvitaanko lisää suolaa. Mausteseos toimii hyvin niin lihan, kanan tai kasvistenkin seurana ja se sopii myös vaikkapa jogurttikastikkeen mausteeksi.