Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo kotiruoka maailman toiseltapuolen | pakora

[left]

Aiemmilla kerroilla olen tehnyt paranthaa ja puria, niin tottakai nyt voisi jatkaa samalla linjalla ja tehdä pakoraa. Yleisesti pakoralla tarkoitetaan frittitaikinaan dipattua vihanneksia joita uppopaistetaan. Nykypäivän raaka-aine kirjolla on syntynyt myös juusto ja leipä pakora mutta aito alkuperäinen syntyy vihanneksista.

Mausteet jälleen?
Tässä reseptissä tarvitaan pääosin jauhettuja mausteita mutta esimerkiksi kumina menee joukossa myös kokonaisena. Mausteiksi siis kurkumaa, pippuria, kuminaa, chili/paprikajauhetta ja suolaa. Yleisesti paprika jauhe tarkoittaa esimerkiksi lämpimämmissä maissa chilijauhetta ja chili on sitten paljon vielä väkevämpää. Tähänkin reseptiin voi käyttää vihreä chiliä jos haluaa mennä perinteisen kautta mutta uskoisin että suomalaiselle lukijakunnalle tulisuus voi olla huomattavasti matalempi.

Kikhernejauho eli besan

Yleisesti tämä besan voisi olla tehty linssijauhostakin mutta se toimii täysin samalla tavalla. Jotta tässä ruuassa on oikeasti ravinnollisesti hyviäkin asioita, niin besan tuo tässä merkittävän määrän proteiinia ja kuitua. Jos frittitaikina tehdään pelkestään vaaleista jauhoista, niin tämä on pikemmikin pikaruokaa kuin arki sapuskaa.

Teen videoita nykyään instaan joten vilkaise ihmeessä sieltä, kuinka tämä pakora syntyi.

Pakora

3dl kikherne jauhoja
2,5dl vettä
1tl ruokasoodaa
2rkl mausteita
ripaus suolaa

1 pieni kukkakaali
1 iso peruna
1 iso tomaatti
1 iso sipuli

Tee ensin taikina yhdistämällä kaikki kuivat aineet ja lisää sitten joukkoon vesi jatkuvasti sekoittaen. Taikinan kuuluu on löysää, jotta se tarttuu vihanneksiin. Käsittele sitten vihannekset, leikkaamalla viipaleiksi perunna, sipulin, tomaatin ja nyppimällä kukkakaalin nupuiksi.

Kuumenna isossa kattilassa 5dl öljyä ja kun öljy on kohtuullisen kuumaa, aloita kastamaan vihaneksia löysään taikinaan ja lisää sitten öjyyn. Öljy ei saa olla liian kuumaa tai vihannekset eivät ehdi kypsyä kun pinnassa on kaunis väri. Kun pinnassa on kaunis väri niin nosta varovasti reikäkauhalla vihanneksia kankaan päälle odottamaan tarjoilua. Tarjoile siis lämpinä, näin pínnan rapeus ja maku on parhainmillaan. Dippikastikkeeksi sopii vaikka ketsuppi.

[/left]

[right]

vegaaninen pakora

[/right]

pakora resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?