Ai että, näitä keltaisia herkkuja on kyllä odotettu! Vaikka vuoden ensimmäisten kanttarellien löytäminen on tavallaan vähän haikeaa (onko kesä tosiaan jo näin pitkällä?), ei voi olla iloitsematta kaikista niistä ihanista kanttarelliherkuista, joita pääsee taas kokkailemaan. On ne vaan niin hyviä!
Kanttarellisadosta näyttää tulevan tänä vuonna runsas, joten nyt ei tarvitse säästellä. Usein ravintoloiden kanttarelliannoksiin tulee petyttyä, jos niistä löytyy vain pari onnetonta kanttarellia. Onneksi itse tehdessä ei tarvitse laskea katteita!
Kanttarelleista syntyi tällä kertaa maukas ja pehmeä ohratto. Valmistusmenetelmä ei oikeastaan poikkea perinteisestä risotosta, mutta ohra säilyttää rakenteensa hiukan paremmin kuin riisi.
Kanttarelliohratto
200g kanttarelleja
1dl täysjyväohraa
50g voita
1 kesäsipuli
2-3dl lientä ja halutessa hiukan valkoviiniä
suolaa, pippuria
- Puhdista kanttarellit ja laita paistumaan voinokareen kanssa tilavaan pannuun tai kattilaan.
- Lisää pieneksi silputtu kevätsipuli, säästä sipulin varret viimeistelyyn
- Lisää ohra, paista hetki ja aloita lisäämään vähitellen kasvislientä.
- Vajaassa 10 minuutissa ohra on sopivan kypsää. Lisää joukkoon kesäsipulin varret sekä loppu voi, suolaa, pippuria ja sekoita.
- Tarkista maku ja tarjoile.
Kanttarelliohratto sai seurakseen raikkaan hedelmäisen kaalisalaatin. Ohraton voi myös tarjoilla ihan sellaisenaankin.
Viikonloppuja!