Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Gorilla BBQ | Rehtiä ja savuisaa BBQ:ta

Grillaaminen ja BBQ ovat kehittyneet viimevuosina valtavasti Suomessa. Tämän voi huomata muun muassa kasvavassa BBQ-tarjonnassa niin katuruokakärryissä kuin ihan ravintoloissakin. Olin viime pyhäinpäivänä Suomenlinnassa, jossa kävin tyypittämässä itselleni ennestään tuntemattoman Gorilla BBQ:n.

Gorilla BBQ
Sijainti: Vaihtelee sen mukaan, missä tapahtuu
Hinta: burgerit 12-14 €

Tästä voikin jo päätellä, että kyseessä on liikkuva ruokakoju, jonka lokaationa oli tällä kertaa Suomenlinna. Paikalla oli muutama muukin ruokatoimija, mutta sää oli sen verran uhkaava, että ruokapaikaksi valikoitui sisätiloihin pystytetty Gorilla BBQ.

Paikalla sattui olemaan myös itse yrittäjäkin. Fafa jäi eläkkeelle jo 2013, mutta aika kävi pitkäksi ja hän päättikin kokeilla miten sitä BBQ:ta tehdään. Nykyinen toiminta pyörii perhevetoisesti. Gorilla BBQ erottautuu muista vastaavista katuruokatekijöistä laatulihoillaan ja kunnon smoukkerilla, jolla lihoihin saadaan aito savuisa maku.

Mukana matkassa oli Domonin hovimestari Yifan ja päätimme vetää burgerit ja ajatuksen vuoksi maistaa hiukan karjalanpaistiakin. Muutamassa minuutissa burgerit olivat valmiina ja pääsimme itse asiaan. Aika rehellisiä makuja, annoksista löytyi suolaa, tulisuutta ja ennen kaikkea savuisuutta. Brisket-burgeri oli varsin positiivinen ylläri, kuten myös pastrami-burgerikin. Molemmat oli tehty naudan rinnasta, mutta makumaailma oli burgereissa selkeästi erilainen. Hamppareiden koko oli noin puolitoistakertainen tavanomaiseen verrattuna, mikä kertoo jotain ruokaisuudesta. Nälkäisenä ei siis lähdetty.

Saimme nauttia karjalanpaistin tuoksusta ruokaillessa, eikä kauaakaan, kunnes saimme karjalanpaistia eteemme. Liha oli pehmoista, kuten pitääkin ja perunat kunnon kokoisia. Tumma liemi oli todella hyvää ja annos oli äärimmäisen ruokaisa. Perinteistä, rehtiä ja juuri sellaista, mistä viileänä päivänä tykkään.

Kehitettävää

Jos etsit enemmän gourmeeta, tämä ei välttämättä ole sinulle.
Ei ole vegevaihtoehtoa.

Kehuttavaa

Varsin rehellistä ruokaa, josta löytyi makuakin. Gorilla BBQ:lla on vahva oma tyyli ja osaaminen.
Jos pidät hyvin savustetusta lihasta, tämä on helppo valinta.
Raaka-aineissa on keskitytty premium-lihoihin.

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?