Toivottavasti pääsiäisviikonloppu on ollut kaikilla rauhallinen! Pääsen vihdoin itsekin työntäyteisen viikon jälkeen parin päivän vapaalle. Siksi pieni herkuttelu ei kuulosta ollenkaan huonolta idealta, ja siihen tarkoitukseen sopii erityisen hyvin täyteläinen suklaakakku.
Halusin päästä hyödyntämään tässä reseptissä astetta erikoisempia aineksia, kuten kurpitsansiemenjauhoa. Täyteläinen ja pähkinäinen kurpitsansiemenjauho täydentää suklaan makua, tehden siitä sopivan rasvaisen ja maukkaan. Kun muutaman kerran luonnostelin tätä reseptiä, huomasin, että voisin tehdä tämän suklaakakun helposti myös gluteenittomana. Jotta suklaakakun rakenne olisi kostea ja hiukan mutakakkumainen, lisäsin taikinaan hiukan maissitärkkelystä ja nostin rasvan määrää.
Tämä vegaaninen suklaakakku on tuhtia ja täyteläistä. Älä anna kurpitsansiemenjauhon kirkkaan vihreän värin hämätä, se ei tee suklaakakusta vihreää, sillä kaakao värjää huomattavasti paremmin. Toisaalta, jos leivot jotain matchasta, voi kurpitsansiemenjauhoja käyttää avuksi kirkastamaan vihreää väriä. Näitä jauhoja löytää esimerkiksi Ruohonjuuresta ja hyvin varustetuista ruokakaupoista.
Vegaaninen suklaakakku
Tarvitset:
100g aquafabaa (kikherneiden keitinlientä tai säilykekikherneiden lientä)
100g kookossokeria
100g kurpitsansiemenjauhoja
20g kaakaojauhetta
20g maissitärkkelystä
80ml kookosöljyä tai punaista palmuöljyä
1tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
Valmista näin:
Vaahdota aquafaba ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää mukaan myös kookosöljy ja nostele sekaisin. Kaada massa uunin kestävään vuokaan ja paista 160 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoile suklaakakku jäähtyneenä vaikkapa vegaanisen jäätelön kanssa.
Täytyy myöntää, että olin itsekin yllättynyt suklaakakun pehmeän täyteläisestä mausta – siitä ei olisi voinut arvata, että kakku on vegaanista, saati sitten gluteenitonta. Jos inspiroiduit tästä ohjeesta, saatat tykätä myös näistä myslipatukoista.