Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi syömässä | Gastro Cafe Kallio

Sunnuntai-iltapäivä tuli taas vietettyä hyvän ruuan äärellä. Eräs keittiöveteraani suositteli ravintolaa, josta en ollut aiemmin kuullutkaan, Gastro Cafe Kalliota. Eihän siinä muu auttanut, kuin lähteä testaamaan. Ja pakko myöntää, että kehut suurella sydämellä valmistetusta ruuasta pitivät kyllä paikkansa.

Fleminginkadulla sijaitseva Gastro Cafe Kallio on pieni, kahden leipuri-kokin vetämä ravintola. Arkisin se on auki illalla ja viikonloppuisin tarjolla on aamiaista ja Sunday Roast -kokonaisuus. Listalta löytyy mielenkiintoisia herkkuja, joita ei ihan joka ravintolasta Helsigissä saa: ankanmunia, luuydintä, verimakkaralla täytettyä viiriäistä, nokkoskeittoa jne. Eli jännittäviä ja ehkä vähän unohdettujakin raaka-aineita ja klassikoita niin Suomesta, Ranskasta kuin Briteistäkin.

Vaikka aamiainen kuulosti houkuttelevalta ja arki-iltojen menu sisälsi jos jonkinlaista herkkua, päädyimme aikataulujen sanelemana kokeilemaan Sunday Roast -menun. Eikä sekään ollut yhtään huono vaihtoehto. Hintaa Sunday Roast -menulla oli 39 euroa, ja se piti sisällään kolme ruokalajia.

gastro1

Ravintolassa oli leppoisa fiilis, rentoa musiikkia, kynttilät pöydissä ja second hand -kalusteita. Juuri sopiva paikka sunnuntai-rentoiluun.

gastro3

gastro2

Alkupalaksi sinisimpukoita vehnäolutliemessä. Simpukat olivat pehmeitä ja tuoreen makuisia, ja niiden kanssa tarjotussa liemessä oli tuhteja makuja (eikä yhtään hiekkaa, kuten harmillisen usein).

gastro6

gastro7

Testasimme molemmat pääruokavaihtoehdot, eli paistia (teeman mukaisesti) ja täytettyä munakoisoa. Sunday Roast oli toteutettu klassisesti perinteitä kunnioittaen. Vadilta löytyi paistin ja munakoison lisukkeina paahdettuja vihanneksia ja herneitä, Yorkshire puddingia sekä punaviini- ja piparjuurikastiketta.

Maullisesti molemmat pääruuat olivat hintansa väärtti, annoksissa oli kernaasti myös väriä joka toi eloa kokonaisuudelle. Yorkshire pudding oli todella hyvin valmistettu, en muista milloin viimeksi olisin tämmöistä saanut.

gastro8

gastro9

Maistelimme makeannälkäisinä myös molemmat jälkiruokavaihtoehdot. Uunijuusto mustikkahillolla höystettynä oli taas yksi sellainen harvinainen herkku, jota en ole syönyt aikoihin. Yksinkertaista ja hyvää. Espresso creme brulen maku oli myös mainio ja ihan kiva vaihtelua tavalliselle creme brulelle.

Kehitettävää

Sunday Roast oli hyvä ja mietitty kokonaisuus, mutta siihen olisi hyvin sopinut vielä talossa leivottu tuore leipä, varsinkin kun ravintolalla on leipomotaustaa.
Espresso creme brule olisi ehkä kaivannut jotain tuoretta raikastamaan kokonaisuutta, sillä muu ruoka oli aika tuhtia.

Kehuttavaa

Huolella valmistettuja, laadukkaita raaka-aineita ja tuhteja makuja.
Tunnelma ravintolassa oli rento ja rauhallinen ja kutsui istuskelemaan pidemmäksikin toviksi. Sisustuksessa oli käytetty trendikkäästi retroja ja kierrätettyjä elementtejä.
Ala carte listalta löytyi kiinnostavia raaka-aineita ja annoksia, joita ei ihan joka paikassa saa.

*Ruuat tarjosi Gastro Cafe Kallio

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?