Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Galaxy Tab s6 – läppärinkorvaaja?

Tämä kombinaatio muutti minun sisällön tuotannon

Vaikka läppärit ovat äärimmäisen käteviä, kohtuullisen tehokkaita jopa edullisia on tabletit niihin nähden huomattavasti pienempiä mutta kuitenkin kompromissiensa kera, kuten matalempi suoritus kyky.

Nykyään kun puhelinten suorittimet ovat yhä tehokkaampia, ei olisi ihan tavanomaista tehdä töitä tabletilla. Onhan tableteissa useimiten samaa tekniikkaa kuin lippulaiva malleissa ja niitäkin verrataan läppäreihin. Jotta voidaan verrata kapistusta läppäriin realistisesti, pitäisi ensin tarkastella mitä teen sillä. sähköposteihin vastailu, kuvien/videoiden editointi, tekstin tuotanto, yrityksen pyöritys ja median kulutus.

Otin netistä saman hintaisen kokonaisuuden verratakseni tablettia saman hintaiseen läppäriin kokonaisuutena.

Tab s6 (779€ + 169€ näppäinmistö) = yht 948€
paremmat kamerat (Nämä on oikeasti käyttökelpoiset)
Pienempi (mahtuu vaikka käsilaukkuun)
Energiatehokkaampi
tyylikkäämpi

Lenovo ThinkPad (999€)
Enemmän tehoa
Enemmän muistia
paljon liitäntäpaikkoja
Perinteiset pelit toimii

Jos realistisia ollaan, on läppärissä selkeästi enemmän tehoa mutta kestääkö se silti intensiivista 4k videon editointia? Ei todennäköisesti. Tableissa olevat appit tarvitsevat huomattavasti vähempi tehoa samanlaisen materiaalin käsittelyyn, josta johtuen ainakin tässä mainitulla tabletilla voi editoida 4k sisältöä. Läppäreiden kohdalla iso osa tehokkuudesta kuluu niiden omaan kömpelyteen, josta johtuen tablettia vie ainakin tämän erän. Toki kaikista vaativimmat toiminnat kuten maksimi grafiikoilla pelien pelaaminen ja erittäin tasokas video editointi vaatii kuitenkin vähintään tuplasti kalliimman läppärin ja siihen voi verrata mitään tablettia. Toki hintaakin on sen verran, että on melkein järkevämpää ottaa kunnon pöytäkone kuin epä ergonominen läppäri.

Toisaalta, jossei maksimi grafiikoilla pelaaminen ole must, on tässä esimerkkinä oleva läppäri ihan kelpo siihen. Muistia on myös läppärissä enempi mutta millä täytät muistisi? Tabletissa on sentään kamerat jolla saat käyttöä muistille. Samoin se että tabletilla voit helposti ladata sisältöäsi sosiaalisen median kanaviin kun läppäri ei kuitenkaan ihan kaikkeen taivu, ainakaan helposti. Toisaalta onhan se mukavuutta että voit katsoa isommalta näytöltä mediaa , vai onko? Voit tabletilla heijastaa näyttösi melkein mihin vain uudempaan tv:seen ja hups sinulla on parhaat mahdolliset olosuhteet kuluttaa mediaa.

Teen periaatteessa kaikkea samaa puhelimella kuin tabletilla mutta tabletilla se tekeminen on vain tehokkaampaa puhelimeen verrattuna. Iso näyttö, näppäinmistö ja hiukan parempi ergonomia. Kun tähän yhdistelmään liitetään bluethoot hiiri, on sinulla parhaat edellytykset saada kaikki irti tabletistasi.

S-kynä? Tämä on se osa tablettia joka toimii erittäin hyvin luovassa työssä. Taide, piiretely yleisesti ja kirjoittaminenkin onnistuu tällä. Näin vinkkinä, jos lapsia tulee kylään, tällä voi saada ajanvietettä hiukan vilkkaamallekkin yksilölle.

Yhteenveto, jos olet opiskelia tai tarvitset konetta ihan yksinkertaisiin asioihin, tabletti on sinulle juuri sopiva, mutta hankki se mieluiten näppäinmistön kera. Silloin saat laitteesta kaiken irti. Erityisesti jos tuotat sisältöä ja vloggaat, huomaat helposti kuina kätevä tabletti näppäinmistöllä on.

Ennenkuin hankit mitään tekniikkaa, mieti mikä on tarpeesi. Ei ole mitään kurjempa kuin laite, joka pölyttyy nurkissasi.

*sain tabletin testauslainaan viestintä toimistolta

0 vastausta

    1. Ei oo tullu mitään, pelkkä testaus laina kyseessä. Oon testannu myös muiden valmistajien tabletteja aikoinaan, mutta silloin niissä oli huomattavasti vähemmän vääntöä. Uusimmat Ipad pro on kans suht hyviä mutta hinta nousee nopeasti pariin tuhanteen, jolloin pöytäkone olisi parempi hankinta 🙂

      Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?