Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Eväsrasia | mausteista kukkakaalia ja korianterijogurttia

Olen liian usein joutunut tilanteeseen, että eväsrasia on vuotanut laukun pohjalle ja lounastauolla on enemmän kuin ikävä. Tästä johtuen en suosi työevääksi liian veteliä tuotteita.

Kukkakaalia löytyi kaapista ennestään, joten se piti saada käytetyksi tavalla tai toisella ja tässä halusin säilyttää jonkin verran sen rakennetta. Kuumassa lämpötilassa paahtaminen toimii siihen tarkoitukseen loistavasti. Mausteiset kukkaalit saavat pehmikkeeksi korianterijogurttia. Raikkaat ja rasvaiset lisäkekastikkeet sopivat loistavasti kaikelle mausteiselle, ne myös poistavat tulisuutta mikäli semmoista poltetta on.

Tämä eväs sai edellisen päivän atriasta lisäksi linssejä ja pinaattia tuomaan ruokaisuutta. Ateria oli kokonaisuutena niin monipuolinen, ettei toista samanlaista ole tullut syötyä vähään aikaan.

Tämän evään ainoa haaste on jogurtti, koska se ei kestä puolta päivää pidempään huoneenlämmössä tai voi alkaa hiukan närästää. Maullisesti kokonaisuus oli hyvää ilman lämmitystäkin.

korianterijogurtti

Mausteiset kukkakaalit

Tarvitset:
1 kukkakaali
2rkl tomaattipyrettä
2rkl öljyä
2rkl vettä
1tl paprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
1tl rouhittua chiliä
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa kukkakaalista nuput irti. Yhdistä tomaattipyre, öljy, vesi, paprika, valkosipuli ja suola ja sekoita. Lisää joukkoon kukkakaalin nuput, sekoita hyvin ja levitä kukkakaalit uunipellille. Kuumenna uuni 25o asteiseksi ja paahda kukkakaaleja 5-8 minuuttia.

Korianterijogurtti

Tarvitset:
1/2pnt korianteria
1 lime
1rkl hunajaa
100g paksua jogurttia
1 valkosipuli

Valmista näin:
Hienonna korianteri ja valkosipuli ja yhdistä ne jogurttiin. Lisää jogurtin joukkoon hunaja, limenkuori ja limenmehu. Sekoita hyvin maista, että maut ovat kohdallaan.

korianterijogurtti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?