Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Eväsrasia | Eksoottiset hedelmät

Nyt kun sesongissa on (ja on jo tovin ollut) erilaiset eksoottiset hedelmät, kannattaa niitä syödä mielin määrin. Otin töihin evääksi rasiallisen erikoisempia hedelmiä tuomaan hiukan puhtia muuten tylsään arkipäivään. Kun hedelmät ovat luonnostaan sesongissa, ovat ne silloin parhaimman makuisia ja jopa kohtuullisen hintaisia. Esimerkiksi sesongin ulkopuolella mangot voivat olla kilolta 6 tai 7 euroa, sesonkiaikaan huomattavasti vähemmän, puhumatta edes makuerosta.

Tämän kertaiseen eväsrasiaan pakkasin karambolaa, ananasta, viikunaa ja kumkvatteja. Näistä kaikista kumkvatit ovat ehdoton suosikkini, kun niille ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään. Kokonaisena suuhun ja pureskellen. Tavallaan olisi viisasta leikata viikunat, ananas ja karambola vasta syödessä, mutta nämä eväät seisoivat vain muutaman tunnin rasiassa ennen kuin päätyväivät kitaani.

Mihin muuhun voisi hyödyntää eksoottisia hedelmiä? Kokeile säilöä hedelmät alkoholiin sokerin kera, niin saat erittäin maukkaita jäätelön lisäkkeitä. Esimerkiksi rumtoff on hyvä esimerkki tästä. Kumkvateista saa myös todella hyvää sitrushilloa tai marmelaadia. Tähtihedelmä eli karambola sopii booliin ja coctaileihin. Viikunat tietysti sopivat tunnetusti juustojen kanssa. Ananasta voi laittaa hyvin salsan sekaan ja tarjoilla esimerkiksi grilliruuan lisäkkeenä. Itseasiassa tein vähän aikaa sitten mangopavlovaa, jossa oli siis myös kauden herkkua eli mangoa.

Hedelmarasia3

Ananaskirsikat kylvyssä

Tarvitset:
10 ananaskirsikkaa
2-3rkl hunajaa
1dl viinaa

Valmista näin:
Yhdistä viina ja hunaja. Sekoita hyvin, jotta hunaja liukenee. Poista ananaskirsikoista kannat ja lisää ne viinan joukkoon. Ananaskirsikoiden pitää juuri ja juuri peittyä tai sitten joudut sekoittelemaan aika ajoin, jottei päällimmäiset ananaskirsikat homehdu.

Anna tämän kokonaisuuden olla pari viikkoa huoneen lämmössä ja käytä sen jälkeen esimerkiksi piirakan tai jäätelön lisäkkeenä. Myös liemi on käytettävissä, miksei vaikkapa kuivakakun kostukkeeksi.
ananaskirsikat

Mitkä ovat suosikkisi sesonkihedelmistä? Mitä sinä valmistat eksoottisista hedelmistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?