Eräänä sunnuntai-iltana oli tarkoitus grillailla pihviä, kun vaimokkeen sisko oli tulossa käymään. Meillä ei kuitenkaan ollut onni matkassa grillihiilien kanssa ja lopulta päädyin paistamaan pihvit perinteisesti pannulla. Perinteisten lisukkeiden sijaan päätin kuitenkin hakea vähän aasialaista makumaailmaa, sillä kaapista löytyi siihen tarkoitukseen sopivat ainekset.
Entrecôte aasialaisittain
Tarvitset:
2 dry-aged entrecôtepihviä (noin 300g kpl, tavallinenkin käy)
1rkl tummaa soijaa
2rkl kevytsoijaa
1rkl sokeria
1rkl tummaa riisiviinietikkaa
öljyä paistamiseen
Valmista näin:
Aseta pihvit lautaselle ja lisää loput ainekset päälle. Käännä pihvejä muutaman kerran ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön lihan temperoinnin ajaksi. Esimerkiksi nämä pihvit olivat muutaman tunnin huoneen lämmössä.
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Kuumenan pannulla hiukan öljyä ja paista pihveihin yksi kerrallaan pari minuuttia puoleltaan hyvä väri. Nosta paistetut pihvit uunivuokaan ja laita uuniin noin 10 minuutiksi. Uunin jälkeen levitä pihvien pintaan folio vielä noin 10 minuutiksi. Leikkaa pihvit noin senttimetrin paksuiksi siivuiksi juuri ennen tarjoilua.
Pinaatti maapähkinä paistos
Tarvitset:
200g tuoretta pinaattia
100g suolattuja maapähkinöitä
2 kevätsipulin vartta
2rkl seesamöljyä
suolaa
Valmista näin:
Leikkaa maapähkinät pienemmäksi muruksi. Leikkaa kevätsipulin varret ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paistele ensin pinaatti pehmoiseksi ja lisää sitten joukkoon loput ainekset. Pyörittele hetki ja maista, onko tarpeeksi makuja. Laita paistos vuoan pohjalle ja lado päälle entrecôtesiivut.
Pöytään päätyi lisäkkeeksi myös viinirypälesalsa, kinkkikastike, suikaloitu kaali sekä tietysti riisiä.