Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Energiapallot kurpitsasta

Kurpitsa välipala

Monipuolinen ja maukas kurpitsa – yksi sesongin parhaista raaka-aineista. Kurpitsa sopii niin suolaisiin kuin makeisiin juttuihin, lajista riippuen siitä voi oikeastaan tehdä mitä vain! Myskikurpitsa on oma kurpitsasuosikkini, sen pehmeä ja makeahko maku taipuu moneen ruokaan ja siemenet saa helposti ja nopeasti kaavittua pois.

Klassikot kuten kurpitsakeitto, kurpitsarisotto tai kurpitsapiirakka ovat monelle tuttuja. Mutta oletko kokeillut tehdä kurpitsasta energiapalloja? Toimii todella hyvin – jos et usko, niin kokeile vaikka! Makeat ja täyteläiset pallerot sopivat hyvin myös jälkkäriksi.

Kaikkea kunniaa en voi tästä mainiosta ideasta itselleni ottaa, resepti on nimittäin alunperin puolison kehittelemä. Tavanomaisista välipalapatuikoista ja energiapalloista tämä resepti poikkeaa yksinkertaisuudellaan: ei sokeria tai makeutusaineita, ei öljyjä tai rasvoja. Makeus tulee pelkästään rusinoista, täyttävyyttä tuovat spelttileseet ja pähkinät.

Kurpitsapallero

Energiapallot kurpitsasta (12 kpl)
vegaaninen, maidoton, sokeriton

2dl rusinoita
2dl  cashewpähkinöitä
1,5 dl kurpitsapyrettä
8 rkl Sunspelt tyrni-spelttikuitulisää
2 tl kanelia

  1. Aloita tekemällä kurpitsapyre (itse käytin myskikurpitsaa, mutta voit käyttää tähän myös muita lajikkeita oman maun mukaan). Halkaise kurpitsa ja paahda puolikkaita uunissa noin 45 minuuttia 180 asteessa.
  2. Kun kurpitsa on kypsää, kaavi kurpitsan liha pois kuorista ja anna jäähtyä. Voit myös skipata tämän vaiheen ostamalla valmista kurpitsasosetta.
  3. Surauta kaikki ainekset yleiskoneessa tasaiseksi massaksi. Tätä vaihetta helpottaa, jos lisäät aineksia yleiskoneeseen yksitellen, ensin rusinat, sitten pähkinät ja sitten vasta kurpitsan ja spelttileseet.
  4. Pyörittele massasta pieniä palloja. Jos massa tuntuu todella löysältä, voit antaa sen seistä hetken jääkaapissa ennen pallojen muotoilua.

Valmiit pallerot voi vielä koristella pyörittelemällä esim. mehiläisen siitepölyrakeissa tai murskatuissa pähkinöissä. Toimivat kyllä hyvin ihan sellaisenaankin. Säilytä valmiita energiapalloja jääkaapissa ja nappaa nälän yllättäessä yksi (tai parikin).

PS. Voit myös tehdä palleroiden sijasta patukoita: muovaa vain massasta patukoita ja kuivaa uunissa 50 asteessa yön yli. Näin ne on helpompi ottaa mukaan eivätkä vaadi kylmäsäilytystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?