Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

El Fant – lämminhenkinen brunssi

Sunnuntait ovat arvokkaita yhteisiä vapaapäiviä puolisoni kanssa ja siksi ne pitää käyttää hyvin. Ja jos minulta kysytään, kuuluu hyvään ajanviettoon erottamattomasti ruoka! Päätimmekin viime viikonloppuna mennä El Fantin brunssille, olimme kuulleet siitä nimittäin paljon hyvää.

Suunnaksi siis Helsingin tunnelmallinen torikortteli ja Katariinankatu 3. Varmuuden vuoksi varasimme samana aamuna pöydän klo 14 kattaukseen. Hyvä, että varasimme, sillä tullessamme ravintolaan, luki ovessa ”brunssi loppuun myyty!”

elfant1

Ravintola on pieni mutta sitäkin viihtyisämpi, lämminhenkisesti ja modernisti sisustettu. Pian meidät opastettiinkin pöytään, jossa odotti valmiiksi tuoretta omenamehua. Kahvia ja teetä sai hakea tiskiltä koko brunssin ajan, Cavaakin olisi saanut erikseen tilattua.

El Fantin brunssi on siitä erityinen, että se tarjoillaan pöytiin. Pienessä ravintolassa se on hyvä ratkaisu. Buffabrunsseihin verrattuna olivat annokset myös paljon kauniimmin laitettuja.

elfant2

elfant3

Alkuruoat tuotiin ripeästi. Tomaatti-mozzarellaleipä oli maukas ja annoksen saaristolaisleipä paikanpäällä tehtyä. Tuorepuurosta löytyi hiukan paahdetun mantelin makua, eikä sekään ollut hassumpi.

elfant5

Pääruoka oli tarkoitettu jaettavaksi ja se koostui mm. munakokkelista, kaalisalaatista, kurpitsasalaatista, fenkolilohesta ja paahtopaistista. Maut olivat hyviä ja annokset kauniisti esille laitettuja pikkukulhoihin. Erityisesti friteeratut maa-artisokat olivat mieleeni.

elfant8

elfant7

Jälkkärinä oli vegaanista porkkanakakkua. Kakun pinnassa oli kasvimaitopohjainen vaahto ja tuttua paahdettua mantelia. Kakku oli sopivasti kostea, kanelinen ja raikas, ei mitään tajunnan räjäyttävää mutta söpöä.

Luulisin, että brunssi vetoaa erityisesti nuoriin naisiin (mikäli tulkitsin edessäni istuneen nuoren naisen reaktioita oikein) miljöön ja ravintolan tyylin puolesta. Annoskoot olivat myös pienehköön nälkään sopivia.

Hintaa oli brunssilla 28€

elfant9

Kehitettävää

Annokset olivat laadukkaita, mutta olisivat voineet olla aavistuksen ruokaisampia.
Yhden kakkupalan sijasta olisi voinut olla kaksi erilaista pientä makeaa.

Onnistumiset

Pöytiintarjoiltu brunssi toimi hyvin ja oli positiivinen kokemus.
Brunssi oli laadukas ja käsityötä oli annoksissa mukavasti.
Miljöö oli lämminhenkinen ja todella viihtyisä.
Vegaaninen ja gluteenitonkin onnistuu, ravintola kuulemma tunnetaan hyvin tällä saralla.
Kotoisa, tänne voi tuoda hiukan aremmankin kaverin.

0 vastausta

  1. Näyttää kyllä hyvältä! Tykkään ideana tuosta, että annokset tuodaan pöytään, kun buffettityyppisessä helposti tulee syötyä silmillä ihan liikaa ja sitten ei tarvikaan loppupäivänä enää mitään ruokaa 😀

    Meinasin kerran aiemmin mennä El Fantiin brunssille, mutta ne oli loppuunmyyty noin viikkoa ennen ajankohtaa ja heiltä sanottiinkin, että kannattaa varata useampi viikko etukäteen jos haluaa varmasti päästä! Osui siis huonoa tuuria kohdalle!

    Ilmeisesti heillä olisi myös mahdollisuus järkätä vegaaninen brunssi pyynnöstä, mikä vaikutti tosi hyvältä! Ehkä muakin onnistaa vielä joku kerta.

    1. Juurikin näin! jos ruoka olisi buffetissa niin silloin vegaanisen ruuan saaminen olisi myös hankalempaa ellei koko buffetti ole valmiiksi vegaaninen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?