Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Date+Kale – Korttelin terveellisempi ravintola

Joko olette käyneet pari viikkoa sitten avatussa Kampin Korttelissa? Itse kävin uteliaana katsastamassa paikan jo avajaisviikolla, pariinkin otteeseen.

Jos et vielä ole koko Korttelista kuullutkaan, niin tässä homman nimi lyhyesti: Kampin ostoskeskuksen ylimpään kerrokseen, eli Kortteliin, on avattu 11 erilaisen ravintolan keskittymä. Ravintolat ovat yrittäjävetoisia, eli kaikki ovat täysin omanlaisiaan ravintoloita, omilla aukioloajoillaan ja varausjärjestelmillään.

Kävin Korttelissa ensimmäisen kerran, kun olin kaverin kanssa liikenteessä ja nappasimme Storyssa burgerit. Ruoka oli oikein hyvää, harmi vain ettei tullut kameraa mukaan, niin olisin saanut todistusaineistoa. Ajattelin siinä pälyillessäni eri ravintoloita, että muitakin on päästävä testaamaan!

Heti sunnuntaina suuntasinkin Kortteliin avovaimon (ja kameran) kanssa. Juuri sinä sunnuntaina osa ravintoloista oli kiinni, joten valinnanvaraa oli vähän vähemmän kuin normaalisti. Lounaspaikaksi valikoitui sillä kertaa Date+Kale -niminen deliravintola

Date+Kale

Date+Kale on Richard McCormickin ja Anni Kravin terveelliseen ja kasvipohjaiseen ruokaan perustuva konsepti. Listalta löytyy mm. trendikkäitä kasviskulhoja sekä aamupala- ja kahvilatuotteita, kuten banaanileipää, avocado toastia ja smoothiekulhoja – kaikkea vegaanisesti.

Sunnuntai-iltapäivänä deli oli jokaista pöytää myöten täynnä. Tila oli viihtyisä ja sisustettu rentoon kahvilatyyliin. Myös palvelu oli rentoa ja ystävällistä. Pientä kankeutta oli kuitenkin vielä havaittavissa, sillä odottaessamme annoksiamme, meille yritettiin tuoda parin muun pöydän annokset ensin.

Ruoka

Tilasimme molemmat bowlit, parempi puolisko otti kvinoakulhon ja minä nuudelikulhon. Ruoka valmistui ja saapui pöytään alle kymmenessä minuutissa.

Kulhot olivat terveellisen makuisia, kvinoakulhossa oli hyvin eri makuja ja nuudelikulhossa kivasti väriä ja rakennetta. Nuudeliannoksesta uupui kuitenkin hiukan suolaa, mutta pöytäsuolaksi laitettu himalajan vuorisuola korjasi ongelman helposti.

Annokset olivat hyvin harkitun kokoisia eikä annoksien lisänä tullut leipää, mikä hiukan mietitytti. Ehkä se olikin tarkoitus, sillä kulhojen tyhjennyttyä alkoi katse harhailla jälkiruokavitriinin suuntaan. Raaka-kakkuja, tuorepuuroja ja chiavanukkaita löytyi vitriinistä muutamia erilaisia. Lopulta tovin tuumailtuamme otimme palasen suositeltua porkkana-raakakakkua jaettavaksi.

Porkkanakakku löi meidät ihan ällikällä ja peittosi kyllä kulhot mennen tullen! Maut olivat kohdillaan, ei liian ”terveellisen” makuinen eikä myöskään liian makea, vaan sopivasti raikas. Porkkana, appelsiini ja kaneli toimivat loistavasti yhdessä, eikä raakakakusta tullut niinkään ähky olo, vaan ennemminkin energinen ja täyttynyt.

Kokonaisuus

Kaikenkaikkiaan Date+Kale oli positiivinen kokemus terveellisestä vegaanisesta kahvila/ravintolasta. Deliksi ehkä hiukan hintavaa; molempien kulhot ja yksi raakakakkupala kustansivat yhteensä 34 euroa. Palvelu oli mutkatonta ja pirteää, sijainti luonnollisesti moitteeton. Valikoimassa on huomioitu hyvin erityisruokavaliot (mikä on tätä päivää), siitä iso plussa. Jos siis etsit vegaanista, trendikästä ja terveellistä pikkusyötävää, täällä kannataa käydä.

4 vastausta

 1. Leivän puuttuminen kuuluu usein ”clean eating” ravintoloiden konseptiin, jossa yleensä ei käytetä prosessoitua sokeria tai viljoja. Kulhot näyttävät vähän ankeilta, mutta kiva kuulla, että olivat maukkaita!

 2. ”Terveellisen makuisia” ja ”harkitun kokoisia” ovat kyllä kohteliaasti ilmaistuna se, mikä vaikutelma minullekin jäi. Ehkä täydentäisin vielä vaikka ”kustannustietoisesti hinnoitelluilla”.

  Palvelu jätti toivomisen varaa, saimme väärät annokset, koska heidän tarjoilunsa perustuu pelkkiin nimiin. Koska kaimani oli jo aloittanut minulle tarkoitetun annoksen salin toisella puolella, tyydyin sitten siihen mitä sain. Luonnollisesti anteeksi ei pyydetty. Noh, uudessa ravintolassa tarjoilu usein on vähän hakevaa, ainakin alussa. Ehkä kannattaa tuossa tilassa miettiä joku muu ratkaisu tarjoiluun kuin nimet.

  1. Pyrin pitämään positiivisen ilmapiirin blogissa mutta ehkä hiukan samoja tunnelmia oli meilläkin.
   Olimme aivan avaus päivinä käymässä joten ajattelin että osa asioista oli sen piikkiin.
   Laitoittehan suoraan palautetta ravintolaan? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?