Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi brunssilla | Breadstick No.4

Helsinki on täynnä hyviä brunssipaikkoja, mutta suurinosa niistä taitaa sijaita Helsingin keskustassa. Eihän siinä mitään, täältä Vantaalta voi matka-aika keskustaan kuitenkin viedä lähes tunnin, etenkin viikonloppuisin. En edes ajatellut, että läheltä asuinseutuani voisi löytyä varteenotettavia ravintoloita tai brunssipaikkoja. Kunnes kuulin kehuja Breadstick No.4 -nimisestä ravintolasta.

Viime lokakuussa perustettu Breadstick toimii Myllypuron Smash-tenniskeskuksen yhteydessä, eli noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Itäkeskuksen metroasemalta. Ravintolan tarjonnasta löytyy lounasta, välipaloja treenaajille sekä kunnon päivällistä viineineen. Viime sunnuntaina Breadstick lanseerasi myös sunnuntaibrunssin, jota pääsin ilokseni testaamaan.

Breadstick2

Breadstickin ravintolasali on todella valoisa, viihtyisä ja simppelin nuorekkaasti sisustettu. Ravintolaa pyörittää kaksi kokenutta kokkia, mikä näkyy muun muassa ruuan käsityön määrässä. Lähes kaikki brunssitarjottavat olivat paikanpäällä valmistettua.

Breadstick1

Brunssi koostui alkupalabuffetista, pöytiin tarjoilluista pääruoista sekä buffetin jälkiruoista. Alkupalat sisälsivät ruokaisia salaatteja, katkarapuskagenia, leipää, juustoja ja hilloketta, leikkeleitä sekä talon leipää. Erityisesti mieleen jäi mandariinihillo, jossa oli onnistunut rakenne ja raikas, hitusen vaniljainen maku. Talon leivässä oli myös sopivan pullaisa rakenne.

Breadstick4

Pääruoan sai valita kahdesta vaihtoehdosta: perinteinen lasagne tai munakoiso-kasvislasagne. Otin perinteisen ja vaimo kasvisversion.
Lasagneista maistoi, että niitä oli tehty kyllä aikaisemminkin, sillä maut olivat hyvin kehittyneitä ja tiiviitä. Tässä vaiheessa nälkä kyllä viimeistään lähti, sillä pääruoka oli todella tuhtia eikä annoskoossa ollut nuukailtu.

Breadstick6

Breadstick7

Jälkkäriksi kävimme vielä hakemassa mustikkapiirasta ja palat chili-suklaakakkua. Tykkäsin erityisesti suklaakakun fudgemaisesta rakenteesta. Talon oma vaniljakastike oli myös oikein onnistunutta, silkkisen paksua ja aidon makuista.

Kehitettävää

Pääruuista löytyi kasvisvaihtoehto, joten myös alkuruokapöydän salaateista olisi jonkun voinut tuunata kasvissyöjille sopivaksi.
Omaan makuuni juustoja ja leikkeleitä oli alkupalapöydässä vähän likaa, talossa valmistetut herkut kiinnostivat enemmän.

Kehuttavaa

Sijainnista plussaa, etenkin Itä-Helsingissä asuville.
Edullinen hintaluokka laatuun nähden.
Lähes kaikki ruoka oli talossa valmistettua, laadukkaasti ja suurella sydämellä.
Ehdottomasti yksi Itä-Helsingin parhaista (ellei jopa paras) ravintoloista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?