Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Beet velvet

Tänään vuorossa on taas vaihteeksi makea herkku, red velvet -kakku. Viime viikonloppuna juhlistimme kakkukahveilla erästä synttärisankaria, ja kauniit red velvet -kakkuset sopivat teemaan erinomaisesti.

arkiruokaa_24022016_1

Red velvet -kakun alkuperästä on kaikenlaisia tarinoita ja siitä löytyy monia respetejä. Kaakao reagoi etikkaan muuttumalla punertavaksi, josta red velvet -herkku ilmeisestikin juontaa juurensa. Kakku värjätään nykyään useimmiten elintarvikevärillä, jolloin siitä saadaan todella punainen. Itse valitsin perinteisemmän tien ja käytin taikinassa punajuurta tuomaan punaista sävyä. Punajuuri ei maistunut kakusta läpi yhtään ja värjäsi juuri sopivan luonnollisesti.

Red velvet -kakkupohja

150g voita
150g ruokosokeria
100g täysjyväjauhoja
50g kaakaojauhoa
2 kananmunaa
1dl piimää
2 pientä punajuurta
1tl väkiviinaetikkaa
1tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vaahdottaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja siivilöi vaahtoon.

Aja blenderillä punajuuret, etikka ja piimä tasaiseksi massaksi ja kaada taikinan joukkoon. Nostele seos sekaisin.

Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua noin 35 minuuttia 180 asteessa. Testaa tikulla kakun kypsyys. Nosta kypsä kakku jäähtymään ja valmista tuorejuustokuorrute.

Tuorejuustokuorrute

250g tuorejuustoa (mascarpone, philadelhpia)
2dl kermaa
3rkl hunajaa
1 vaniliatangon siemenet tai 1rkl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja tuorejuusto, molemmat erikseen. Lisää tuorejuuston sekaan loput ainekset ja nostele pienissä erissä kermavaahto sekaan.

Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa, että kakkupohja on täysin jäähtynyt. Mikäli ei, nosta kuorrute kylmään ja odota vielä hetki.

Kun kakkupohja on täysin jäähtynyt, leikkaa stanssilla (tai veitsellä) pieniä kiekkoja kakusta ja halkaise ne leveyssuunnassa. Levitä pohjat laakealle alustalle, annostele jokaiselle kakkuselle tuoreejuustokuorrutetta ja laita seuraava kerros kakkupohjaa päälle.

Kuorruta myös kakkusten päällimmäinen kerros ja koristele esimerkiksi pähkinä- tai mantelimuruilla sekä mintunlehdillä.

arkiruokaa_24022016_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?