Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Astetta parempi kanasalaatti | Naapurin maalaiskana

Kanasalaatti, klassikoiden klassikko. Ehkä jopa vähän tylsä, vai mitä? Olen sitä mieltä, että salaattiin täytyy laittaa vähän luovuutta, jotta se maistuu. Sesongin raaka-aineita hyödyntämällä, voi salaattiin tuoda vaihtelua ja monipuolisuutta. Tähän vuodenaikaan suomalaisia vihanneksia ei ole hirveästi tarjolla, mutta juurekset ovat loistavaa talviruokaa. Edulliset juurekset sopivat hyvin myös salaatin elävöittäjäksi.

Kun ruoka on yksinkertainen, kannattaa varmistua, että pääraaka-aine on laadukas. Kehnolaatuinen broileri on pehmeää ja limaista, hyvälaatuinen broisku on usein vähän kiinteämpää. Tällä kertaa käytän monille tuttua Naapurin Maalaiskanaa, jonka tunnistaa helposti ketun kuvasta. Loistavan brändäyksen lisäksi itse tuote on hyvä, olen valmistanut kyseistä broileria monet kerrat.

Toinen juttu, mihin kannattaa panostaa, on kanan maustaminen. Salaatti kaipaa mietojen makujen rinnalle jotain vähän voimakkaampaa. Jos käytät valmista maustesekoitusta, pitäisi homman onnistua. Jos halutaan vähän hifistellä, löytyy itse tehtyyn maustesekoitukseenkin resepti.

 

Moderni kanasalaatti

Tarvitset:
1 pkt Naapurin Maalaiskananpojan rintanfileetä
3-5 rkl Poppamiehen Mexican RUB-maustesekoitusta
1 pnt lollo rossoa tai muuta salaattia
1 pellillinen uunijuureksia (800g juureksia pilkottuna, öljyä, suolaa, paahdettuna 15-20 min. 220 asteessa)
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl paksua balsamicoa
1 pala Hermannin näkkileipää

Valmista näin:
Nosta rintafileet paketista lautaselle ja ripottele päälle mausteseosta. Käänetele hiukan, jotta rintafileessä on maustetta kauttaaltaan ja laita se paistumaan pannulle kuumaan oliiviöljyyn.

Laita uuni lämpenemään  200 asteeseen. Puhdista salaatti, mikäli se on multainen ja revi kulhoon. Lisää salaatin sekaan uunijuurekset, oliiviöljy sekä balsamico, sekoita ja nosta kylmään. Käännä rintafileet, kun paistopinta on kaunis ja nosta koko pannu uuniin 10 minuutiksi.

Ota sitten pannu uunista ja nosta fileet leikkuulaudalle vetäytymään viideksi minuutiksi. Leikkaa 1 cm paksuiksiksi paloiksi ja asettele salaatin päälle. Viimeistele salaatti murentamalla päälle Hermannin näkkileipää, sitten onkin aika syödä.

Tämän tyyppisen salaatin juomasuositus on mieto ja raikas Honkajoenpanimon Blonde Pils.

blonde pils

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?