Tässä pikainen lauantai-illan vinkki: sen jälkeen kun olet raastanut appelsiinin kuoren ja puristanut siitä mehun, älä suinkaan heitä appelsiinia vielä pois. Liota sitä vedessä vähintään yön yli, niin saat appelsiinin makuista vettä. Terveellistä ja raikasta makuvettä voi hyödyntää esim. smoothieissa, tuorepuuroissa ja yleisesti ruoanlaitossa.
Upea idea, ei ole tullut mieleen! Mutta eikös kuorissa ole jotain myrkkyjä?
Kiitos, kiva kun tykkäät! Se on ihan aiheellinen kysymys, itsekin olen perehtynyt asiaan ennen kuin aloin suuremmissa määrissä käyttää sitrusten kuoria. Toki aina kun käytetään hedelmien kuoria, ne tulee ensin huuhdella hyvin pölyn ja lian yms. poistamiseksi. Yleisesti ottaen Evira on asettanut raja-arvot esim. torjunta-aineille, joten huolellisen huuhtelun jälkeen ei pitäisi olla huolta.