Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ammattilaisille parempia liemiä – Sooci

sooci kateenkorva

Ammattikeittiössä on aina ollut runsaasti muuttujia joten laadukkaille puolivalmisteille on kysyntää jatkuvasti yhä suuremmissa määrin. Aivan viime kuukausina markkinoille on ilmestynyt uusi liemiä valmistava firma nimeltä Sooci. Kyseessä on Suomessa ylämyllälä sijaitseva keittämö joka pyrkii valmistamaan laadukkaita liemiä kasvavalle ammattikeittiö kysynnälle. Onko markkinoilla tilaa? pitkään samassa kentässä toimi Puljonki niminen yritys joka siirtyi nestlen alle, josta johtuen aukesi markkina uudelle kotimaiselle liemitoimialle. Liemien kohdalla on myös sekin hieno asia että niiden käyttö edistää kestävää kehitystä koska esimerkiksi teollisuudesta jäävät kanan rangat voidaan tehdä tuotteiksi sen sijaan että ne menisi vain maan parannusaineeksi. Onhan laadukkaassa liemessä maun lisäksi myös ravinteita, hyvänä esimerkkinä paahdetussa kanaliemessä on 3g proteiiniaa 100g kohden sekä runsaasti muuta hyvää jota saadaan luista kuten kollageenia.

Sooci järjesti myös aivan muutama viikko sitten pressi tilaisuuden Palacen ravintolassa, jossa tuotteita pääsi maistamaan.
Tässä hiukan kuvia kyseisen tilaisuuden tarjottavista.

[left]

sooci liemihyytelö hanhenmaksaa sooci

[/left]

[right]

teriyaki nautaa

kotimaista hanhenmaksaa

[/right]

Liemiä oli tosiaaan semmoisenaan tarjolla mutta myös annoksina niinkuin yllä olevissa kuvissa näkyy. Maullisesti tuotteet olivat tietenkin aivan viimeisen päälle hyviä mutta toki itsetehty on aina itsetehty. suosikki? paahdetun kanaliemen maku on ehkä omiin makumieltymyksiin paras. Kuitenkin pidän siitä erityisesti kasvisruokien seurassa.

Horeca tuote eli saatavuus? Tuotetta ei ole vielä vähittäiskaupassa mutta esimerkiksi Heinontukusta jo löytyy. Onhan tuote kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu ammattilaisille. Hintaluokka liemilitralla liikkuu n. 4€:sta eteenpäin joten ihan ilmaisista liemistä ei ole kyse. Maistelin tilaisuuden jälkeen kotosalla liemiä semmoisenaan ja olihan ne hyviä ihan ilman hienoa ravintola miljöötä. Sain muutaman purkin tilaisuudesta matkaani joten liemiä voi näkyä kanavassani muutamaan otteeseen.

Tässä vielä vielä pieni video kyseisestä tilaisuudesta:

 

Yksi vastaus

  1. Ihanan näköisiä annoksia kuvissa, herättää hyvin ruokahalut. Todella hienoa, että liemiin on käytetty teollisuudesta ylijääviä ainesosia. Ystävämme ovat haaveilleet ravintolan perustamisesta, jossa tarjoiltaisiin ruokaa, jonka raaka-aineet olisi valittu nimenomaan ympäristön hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edistämisen kannalta. Suurkeittiökalusteet ovat heillä etsinnässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?