Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Yrttimarinoitu labneh eli jogurttijuusto

Kaupallinen yhteistyö: Sevan

labneh

Vuohenmaitotuotteet jakavat voimakkaan makunsa puolesta mielipiteitä. Itse tykkään kovasti, oli kyseessä sitten vuohenmaito, -juusto tai -jugurtti. Vuohenmaitojäätelöäkin olen maistanut, eikä se ollut lainkaan hullumpaa. Ravintolakeittiössä työskennellessäni vuohenmaito tuli tutuksi siinäkin mielessä, että osa maitoallergisista voi syödä vuohenmaitoon tehtyjä ruokia.

Mutta otsikossa mainitsemaani labnehia ei moni välttämättä tunne. Labneh on libanonilaista alkuperää oleva jugurttijuusto. Jos ollaan korrekteja, ei labneh ole oikeasti juusto, vaan pikemminkin valutettua jugurttia. Rakenteen puolesta labneh kuitenkin muistuttaa paljon pehmeää juustoa. Sain käsiini vuohenmaidosta valmistettua labnehia, joka olikin itselleni uusi tuttavuus. Valmistin labnehia lisäkkeeksi päivälliselle ja päästäkseni parhaiten kiinni sen makuun, valmistin lisäkkeen yksinkertaisesti marinoimalla

Hedelmäiset maut, kuten hunaja ja vadelmavinegrette toimivat klassisesti vuohenmaitotuotteiden kanssa. Myös sitruunaverbena ja nigellan siemenet ovat loistavia yhdessä vuohenmaitolabnehin kanssa, ja kun tähän lisätään tilkka oliiviöljyä, on makujen sinfonia taattu.

Yrttinen Labneh

Tarvitset:
1 prk vuohenmaitolabnehia
1 pnt sitruunaverbenaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl nigellan siemeniä

Valmista näin:
Valuta labneh purkista ja nostele varovasti juustopallot kulhoon. Nypi sitruunaverbenasta lehdet ja hienonna ne pieneksi. Lisää yrtit, öljy ja nigellan siemenet labnehin joukkoon ja sekoita.

Siirrä labneh tarjoiluastiaan ja tarjoile esimerkiksi omena-tomaattisalsan ja nachojen seurana.

Jos muuten tykkäät vuohenjuustosta, niin tsekkaa myös videollinen reseptini paahdetusta vuohenjuustosalaatista.

labneh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?