Hyvää syntymäpäivää, blogi! Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun ensimmäisen kerran painoin blogissa julkaise-nappulaa.
Vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mm. 117 julkaistua postausta, oman domainin hankinta ja blogialustan vaihto. Helppoa ei aina ole ollut eikä ole vieläkään. Paljonhan taustatyötä pitää tehdä melkein jokaista postausta varten, oikeinkirjoitus ei ole minulle itsestäänselvyys ja kärjistettyjä lauseita yritän varoa. Olen kuitenkin blogin myötä myös saanut ja oppinut paljon. Olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja tapahtumiin, tavannut inspiroivia ihmisiä ja kokeillut reseptejä, joita en välttämättä muuten olisi kokeillut.
Iso kiitos kaikille lukijoille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti pysytte matkassa mukana vielä ensi vuonnakin! Listasin tähän alle muutaman kohdan, joihin haluan erityisesti panostaa vuonna 2017. Jos sinulla on kehitysideoita, postaustoiveita tai palautetta blogilleni, kuulisin myös niitä mielelläni!
Aitoa arkiruokaa -blogin tavoitteet vuodelle 2017
- Enemmän julkaisuja, esimerkiksi videoiden ja ravintola-arvostelujen muodossa. Tällä hetkellä postaan blogiini lähes joka toinen päivä, mikä on jo hyvä alku.
- Instagrammin, Youtuben ja muiden somekanavien hyödyntäminen vielä paremmin.
- Näkyvyyden parantaminen, jotta blogini sisältö pääsisi jonkun luettavaksi asti.
- Kuvausrekvisiitan hiominen, tämä vaatinee pari kirpputorikäyntiä.
Blogin ensimmäisen postauksen aihe tasan vuosi sitten oli Pizza. Mikäs sen sopivampaa, kuin päättää vuosi samoissa merkeissä. Tosin resepti on tällä kertaa aivan eri, ehkä jopa astetta parempi (jos itse saan sanoa). Tällä kertaa käytän lämmitettyä hiiliteräspannua tuomaan kiviuunin kaltaisen rapean pohjan ja se ihan oikeasti toimii.
Oikeasti helppo pizzapohja
250g durumvehnäjauhoja
160ml vettä
1/2ps kuivahiivaa
suolaa
Täytteeksi esim:
100g vuohenmaitobrie viipaloituna
1 iso lehtikaalin lehti pieneksi revittynä
3 rkl kotitekoista tomaattikastiketta (instavideo, jossa näkyy kun valmistan sitä)
Lämmitä vesi reilu kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sekoita. Yhdistä jauhot ja suola, lisää joukkoon hiiva-vesiseos ja sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa kunnes taikina irtoaa sormista ja on yhtenäistä – tässä menee n. 10 minuuttia. (Jos kaipaat vielä tarkempaa havainnollistamista, käy ihmeessä tsekkaamassa lyhyt instavideoni taikinan valmistamisesta.)
Pyöritä taikinasta pallo ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpenemään niin kuumalle kuin mahdollista, kuumenna hellalla valurauta- tai hiiliteräspannu. Jaa taikinapallo kahteen, alusta jauhojen kera kiekoksi ja nosta se lämpimälle pannulle. Lisää taikinan päälle haluamasi täytteet ja nosta kuumaan uuniin. Paista 5-10 minuuttia, kunnes pizza on paistunut rapeaksi.
Viimeistele pizza vielä parilla tipalla extra-neitsyt oliiviöljyä ja ripauksella mustapippuria.
Lopputulos?
Pannua käyttämällä saat kotiuunissa tehdystä pizzasta rapeudeltaan lähes kiviuunissa tehdyn veroisen. Lievä savun maku tosin uupuu, mutta kotiolosuhteissa se ei ole niin tarkkaa. Pohjaan saisi vielä lisää henkeä kohottamalla taikinaa pari päivää jääkaapissa tai tekemällä sen juureen. Tällä ohjeella pizzan pyöräyttämiseen ei kuitenkaan mennyt paria tuntia enempää kohotuksineen, joten vaivaan nähden napakymppi lopputulos!
Onnea blogille! Löysin blogisi pari päivää sitten, vaikuttaa tosi hyvältä. Erityiskiitos vegaani/kasvisresepteistä! Erityisesti tuo vege fish and chips kuulostaa loistavalta ja menee varmasti kokeiluun. Lukeutuu niihin ruokiin, joita eniten on ikävä sekasyöjäajoilta. Kiitos siis reseptistä!
Hei kiitos paljon 🙂 on aina mukavaa kuulla positiivista palautetta.
Onnea blogistille! Mielenkiintoisia reseptejä (borssia tuli jo kokeiltua) ja hyvinhän ne on kirjoitettu.
Kiitos! Tarkoitus olisi että sisältö tuottaa hyötyä ja iloa lukijalle 🙂