Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tässäkö Suomen paras pizza? | Via Tribunali

Sattui niin, että minulla ja Puolihalvaantunut kokki -blogin Juholla oli vapaapäivä samaan aikaan. Tilanne täytyi tietysti käyttää hyödyksi, mitenkäs muutenkaan kuin syöden.

Kaikki pizzan ja ruoan ystävät yleensäkin ovat varmasti jo kuulleet hehkutusta Via Tribunali -pizzeriasta. Sinne suuntasimme mekin, emmekä olleet ainoita. Vaikka tulimme paikalle jo vähän ennen ravintolan aukeamista, oli ovella jonoa. Pääsimme kuitenkin pian sisään ja tilaamaan pizzat.
tribunale1

Via Tribunale
Sijainti: Sofiankatu 4 00170 Helsinki
Hinta: pizzat 14-18€ tiramisu 6,5€

Ruokalistalta löytyi vaihtoehtoja margaritasta muutaman täytteen pizzoihin. Ja hyvä niin, lyhyt ruokalista on yleensä laadukkaan ravintolan merkki, eikä tässä tapauksessa listalta todellakaan löydy 25 eri täytteen sekasortoa. Otimme margaritan ja bellinin. Koska ravintola oli aivan täynnä, kesti pizzoissamme hetki.

tribunale5

Via Tribunalessa on retro sisustus ja rento tunnelma, teeman mukaista musiikkia sekä kunnon napolilainen pizzauuni, joka näkyy ravintolasta ulos asti kirkaan turkoosin värisenä. Kiireisenä päivänä oli avokeittiössä jatkuva tekemisen meininki.

Kun pizzat vihdoin saapuivat, oli niissä tuoksua ja näköä hyvin. Yksinkertaisillakin täytteillä tehty pizza näytti todella autenttiselta. Pizzapohjan juuri oli niin kehittynyt, että leikatessa huomasin pohjan olevan täynnä pieniä ilmakuplia ja reunoista löytyi hiukan isompiakin kuplia. Hyvä rakenne ja silti pullava pohja indikoi minulle korkeaa laatua. Tämä pizzapohja oli niin uniikki, etten ole toista samanlaista saanut Suomessa, vielä.

Pizzassa oli hapanleipäjuuren aromi, juusto pizzan päällä ei ollut bulkkia ja tomaattikastikekin maistui tuoreelle. Basilikat oli jätetty juuston alle, etteivät ne kärvähdä korkeassa lämpötilassa, aika fiksua. Toinen vaihtoehto olisi laittaa basilika päälle vasta uunin jälkeen, mikä näyttäisi kivalta, mutta vain niin kauan kunnes basilika lämpenee ja muuttuu ruskeaksi. Myös listan juomat, kuten peroni ja ripasso ovat tyypillisiä paremman pizzerian tuotteita.

Vaikka pieni ähky oli pizzan jälkeen, oli meidän kokeiltava talon tiramisua. Tiramisu oli rennosti kulhossa, ihan hyvä ratkaisu näin kiireisessä ravintolassa. Tiramisun maku oli sitä mitä pitikin ja kaikki palaset kohdillaan.

tribunale2

Kehitettävää

Hintaluokka on mielestäni korkea mutta alueeseen nähden kohtuullinen.
Runsasti asiakasvirta voi tuoda pizzalle jonkinverran odotusikaa.
Ei löydy gluteenitonta pizzaa mutta salaatin voi saada sen sijaan.

Kehuttavaa

Pizzan päälle ymmärtävä löytää tästä paikasta jotain uniikkia.
Runsas asiakasvirta ja korkea käsityön määrä kertovat suuresta paineesta ja intohimosta.
Kauppatorin läheisyydessä ei ole tarpeeksi helposti lähestyttäviä ruokapaikkoja. Tämä ravintola on poikkeus siinä suhteessa ja tänne voisi mennä ihan koko perheen kanssa syömään.
Tiramisu suurena poikkeuksena oli hyvin edullinen makuun ja laatuun nähden.
Vaikka teenkin varsin paljon pizzaa, niin tämänlaista pizzaa ei ole kovin helppo kotona tehdä. Jos tykkäät pizzasta, Via Tribunali on se paikka, jonka haluat käydä kokeilemassa. Mielestäni heittämällä yksi parhaista ellei paras pizzeria suomessa mutta mikä on sinun mielipiteesi?

tribunale4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?