Ventuno kokemuksia

Italialainen ruoka on viimevuosina ollut kovaa huutoa, ja kaikki ruokaintoilijat ovat varmaan jo kuulleet uusimmasta modernista italialaisesta ravintolasta Helsingin keskustassa – Ventunosta. Käväisin juuri avatussa ravintolassa pressitilaisuudessa ja tässä sieltä muutamia kuvia ja tunnelmia. BW-ravintoloiden perheeseen kuuluvan Ventunon sijainti on aivan loistava ja kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoinen rakennus Korkeavuorenkadulla tarjoaa oivat puitteet tunnelmalliseen ravintolaelämykseen. Julkisivuremontti voi ehkä hiukan hämätä, mutta sisällä ravintolassa on varsin valoisaa ja kotoisan oloista.

Ravintola ventuno arvio

aranchini ventuno

Ventunossa on tarjolla laaja kattaus tuorepastoja, antipastia, cocktaileja ja kaikkea siltä väliltä. Sisään tullessa katseeni kiinnittyi liekkeihin hiilipolttoisessa uunissa, jossa syntyy talon pizza eli pizzete. Pääsimme maistelemaan, mitä kaikkea listalta löytyy. Itseasiassa maistoimme varmaan kymmentä eri naposteluannosta. Kuulemani mukaan, ruokalista tulee olemaan iso. Yleensä isohko ruokalista indikoi heikkoa laatua, mutta tähän konseptiin laajempi, eri kokoisista annoksista koostuva setti sopii hyvin. Maistelemani perusteella ruoassa oli maut ja ulkonäkö hiottu tappiin. Kokoakin ravintolalta löytyy – asiakaspaikkoja on jopa 120, ja tilaan kuuluu lisäksi kahvila ja cocktailbaari. Helsigissä ei ole liian monta ravintolaa, joilla voi olla näin laajaa toimintaa, vaikka sijainti olisikin priima. Ventuno on auki lounaasta myöhään illalliseen.

Mielenkiintoinen konsepti, jonka takana on varmasti paljon kehitystyötä. En lähde vielä arvioimaan kokonaisuutta, sillä sitä varten olisi hyvä käydä ihan tavallisena asiakkaana paikkalla, kun ravintolan alkuhuuma on tasaantunut. Tein visiitistä myös lyhyen videon, jolla on lisää tunnelmia tilaisuudesta:

Vastaa


Looking for Something?