Sadetta vain piisaa. Nyt on se vuodenaika, kun voi ihan hyvällä omalla tunnolla pötköttää sohvalla, katsella Netflixistä ruokaohjelmia ja syödä tietysti samalla jotain herkkua. Mikäs sen parempi (tai helpompi) mättöateria, kuin klassinen nachovuoka.
Nachovuoka on helppo toteuttaa myös vegaanisena. Nachot ovat mielestäni parhaimmillaan paahteisen lämpiminä, mutta itsessään ne eivät maistu juuri miltään, joten seuraksi tarvitaan kunnolla makuja. Chili tuo tähän reseptiin sopivaa potkua.
Paistettu tofu sopii rakenteensa puolesta nachovuokaan hyvin. Se tuo lisäksi lisää ruokaisuutta. Paistettua Härkistä tai Nyhtistä voi kokeilla myös. Jos kaipaa juustoista makua, voi sekaan heittää vegaanista juustoa tai ravintohiivahiutaleita. Tämä ”party snack” on vegaaninen ja gluteeniton joten se sopii useimmille yliherkille.
Nachovuoka
Tarvitset:
1/3 ps nachoja
2-3 rkl paseerattua tomaattia (myös sauvasekoittimella porattu tomaattimurska käy)
1rkl Poppamies Habanerokastiketta*
1/2 pkt Jalotofun kylmäsavutofua*
2-3rkl säilykejalapenoja
koristeluun tuoretta korianteria ja muutama limen lohko
Valmista näin:
Levitä nachot uunivuuan pohjalle. Yhdistä paseerattu tomaatti sekä habanerokastike ja kaada se nachojen päälle.
Leikkaa tofu ohuiksi paloiksi, taputtele pinnasta kuivaksi ja paista pannulla kuumassa öljyssä. Lisää vuokaan paistettu tofu ja jalapenot ja laita vuoka uuniin 180 asteeseen 10 -15 minuutiksi.
Anna nachovuoan hetki jäähtyä ja isää sitten päälle korianteri sekä lime. Jos olet suurikin herkuttelia, niin tämän vuuan seuraksi sopii tomaattisalsa sekä guacamole.