Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vebab | Vegaanista kebabia

seitan kebab

Kaupallinen yhteistyö: Jokaiselle

Kasviruokabuumin myötä on kasviproteiinimarkkinat sen kun jatkavat kasvamistaan. Nyt kun tarjontaa alkaa olla kohtuullisen hyvin, kysyntä jakautuu ominaisuuksien ja laadun mukaan. Kasvissyöjälle ja vegaanille sopivia tuotteita löytyykin vähän joka lähtöön ja käyttötarkoitukseen.

Viimeisimpänä ovat ehkä tulleet kebabin vegeversiot. Törmäsin Gastromessuilla Vebabiin, joka on vegaanista kebab-lastua, Keravalla valmistetusta seitanista. Uteliaisuudesta lähdin kyselemään hiukan Vebabin perään ja selvisi, että sitä on tulossa hyvin varustettuihin ruokakauppoihin kautta maan. Jokaiselle-sarjaan kuuluu erilaisia valmisruokia, jotka ovat kaikki kuitenkin täysin vegaanisia. Paketin voi tunnistaa seepraraidoista.

Vegetuotteet jakavat paljon mielipiteitä, onhan kyse pitkälti makuasioista. Omaan makuuni hyvä vegetuote on käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen, maukas ja hyvä rakenteinen. Sain ilokseni muutaman paketin Vebabia testiin, joista tällä kertaa valmistin rapsakan täytteen pitaleivälle. Tykkäsin Vebabin mausta aika paljonkin. Se ei ole ihan niin rasvaista, kuin monet vegetuotteet, mikä ehkä tekee siitä vähän paremman makuisen. Pannulla paistaessa Vebab muuttui kivan rapeaksi pinnasta, siis täydellinen täyte pitaleivälle tai vaikka pizzan päälle.

Ammattikeittiöille samaa Vebab lastua on tarjolla kolmella makuvariaatiolla, naturel, chili ja BBQ. Ammattikeittiön Vebab lastu myydään pakasteena, myyntierä on 4 x 1,5 kg. Vebab on saatavilla tällä hetkellä Kesprosta, Metrotukusta ja Kantahämeen Tuoretuotteesta.

pita vebab

Vebab-pita

Tarvitset:
1 rsa Jokaiselle Vebabia*
2 pitaleipää
2 dl tomaattikastiketta
2 dl vegaanista majoneesia
2 dl kaalisalaattia
2 dl omenaa ja kurkkua ohuina suikaleina
hiukan valkosipulia ja kurkkua raastetuna

Valmista näin:
Mausta vegaaninen majoneesi valkosipulilla sekä kurkkuraasteella.
Laita pannu kuumenemaan ja lisää siihen tippa öljyä. Paistele Vebabia pannulla.
Laita uuniin grillivastus päälle ja paahda uunissa pitaleivät lämpimiksi.
Leikkaa pitaleivän reuna auki ja täytä sisään salaattia, vihannessuikaleita, vastapaistetua Vebabia, avjar-kastiketta sekä maustettua vegaanista majoneesia.

*Tuote saatu blogin kautta

jokaiselle vebab

4 vastausta

 1. Miksi vegetuotteet ovat niin älyttömän kalliita. Ruokabudetti helposti kaksin kolminkertaistuu kun ostaa vegaanista valmisruokaa.

  1. Moikka Raine,
   Onko vegetuotteet niin kalliita? itsessään vihannekset ja vaikka linssit ovat todella edullisia.
   Vegaaniset proteiini valmisteet ovat todennäköisesti prosessoinnista johtuen kalliimpi mutta tietenkin trendi vaikuttaa myös hintaan.
   Jos Suomessa olisi valmistettu vegaanisia tuotteita yhä suuressa mittakaavassa kuin tavallista lihaa, voisin kuvitella että vegetuotteet olisi silloin myös edullisempia.

 2. Tätä ei oikein voi mainostaa että ihan jokaiselle koska vilja-allergikot eivät voi seitania syödä, josta nämä lastut on tehty. Seitan tehdään vehnägluteenijauhoista. Itse olen tehnyt vebabia, mutta en vielä ostanut valmiiksi siivutettuja niiden korkean hinnan vuoksi.

  1. MOikka Lea,
   Jokaiselle on tuotemerkki mutta kyllä aina on henkilöitä joilla voi allergioita.
   Useimmat jotka haluavat kokeilla kasvisruokaa, on tämänkaltaiset tuotteet iso helpotus 🙂

   Aurinkoista päivää sinulle Lea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?