Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uuden opettelua

Otsikosta voi päätellä monenmoisia seikkoja mutta tässä perehdyn omaan oppimisen ”kaareen” ja nikseihin joilla olen saanut asioista hiukan helpommin omaksuttavampia. Ja se muunnos oli? käytännössä myin vuoden alussa pöytäkoneeni pois ja nyt 4kk myöhemmin hankin IMac:hin. Tavallaan pitkäaikaiselle omenan käyttäjälle aihepiiri voi tuntua oudolta mutta tulen itse android / Pc taustasta josta johtuen kaikki on uutta. Varoitan jo nyt, tämä teksti on aika sekavaa mutta parempi tehdä asioita kuin olla tekemättä.

Viher kasvi ja minttuisan värinen Smeg tekee kodista semi kohdikkaan. Miksi minulla on pinkki kone? Tätä oli ainoastaan jäljellä ja itseasiassa tämä tuo aika kivasta väriä tämmöiseen yksiöön.

Haasteiden korkein aita? Kun osaa jo jotain ja jokin aihealue vaatii täysin erillaisen lähestymisen, voi olla vaikea siirtyä pois jo opitusta rutiinista. Käytännössä pc:n kohdalla valikot ja tiedostojen hallinta on ihan omanlaistaan ja mieli sanoo toistaiseksi että ompa tämä omena vaikea. Okei, tyhjästä uuden rutiinin oppii vaikka viikossa mutta se että pitää ensin opetella pois vanhasta rutiinista ja siirtyä uuteen, on periaatteessa kaksi kertaa pidempi taival. Kun tässä päästään ensin siihen että opitaan pikkuisen miten kaikki toimii, on paljon helpompi aloittaa se syvemtyminen. Mutta mihinkä? editoin videoita ja kuvia, tämä on tavallaan todella helppoa puhelimella kun olenhan siihenkin upottanut jo melkein kolmisen vuotta.

Uusi kamera? Itseasiassa syy miksi hankin laadukkaan pöytäkoneen on juurikin tätä intensiivisempää editointia varten. Kännykällä kuvaaminen on jotain mitä olen vahvasti treenannut jo tovin ja kun rutiini on siihen jo varsin pitkällä, tottakai olisi hyvä haastaa itseään vaihtelun nimissä. Onko laatu todella parempaa koneella editoidussa sisällössä? tähän on vaikea vielä vastata. Sosiaalisen media aplikaatioissa reagointi on selkeä indikaattori jolla voi tottakai mitata monia eri asioita mutta ongelma tässä on että olemassa oleva yleisö määrittää kriteerit joihin kiinnitetään huomiota. Punainen lanka on ollut kokkaaminen ja helpot kotiruoka reseptit, nyt ajattelin kokeilla jotain visuaalista, olenhan kuitenkin taiteilia luonteeltani. Sitten taas, koneella editointi rajoittaa koska ei ole täysin samoja työkaluja käytössä kuin itse aplikaatiossa. Rajoittuneisuutta kasvattaa entisestään kameran käyttö, linssi määrittää olosuhteet ja editointi muuttuu hyvin raskaaksi jos klippejä on vähänkään useampi.

Mielenkiintoinen osa tarinaa on että omenat eivät anna sinun suoraan siirtää puhelimesta esim kuvia koneellesi vaikka liittäisit piuhalla. Tavallaan aika surullista monipolisointia mutta kai näiden asioiden kanssa pitää elää.

Somejulkaisujen ajastus suurena haaveena -> tätä fiilistelin ja tutkin jo silloin tiktokin alkaessa. Okei, pöytäkone versiossa voit ajastaa julkaisun mutta puhelimella et. On kolmansien osapuolien aplikaatioita joilla saat muistutuksen kun julkaisu tulisi laittaa ulos mutta tämä ei vähemmän sosiaalisen median aplikaatioitten rasittavuutta. Yritän nimittäin minimoida sitä parhaillaan ja jos pystyisin ajastamaan julkaisut, olisi se iso ilo. Jos mietin aplikaation kehittäjän kannalta, tottakai he haluavat tehdä julkaisujen ajastamisesta mahdollisimman vaikeaa kun se vähentään käyttäjän omaa aikaa aplikaatiossa mutta tottakai muuten siellä tulee vietettyä aikaa kun pitää olla kartalla trendeistä ja muutoksista. Ehkä yksi syy miksi aplikaatiot ovat niin addictoivia on se että ne on suunniteltu semmoisiksi ja jos ne ei olisi, joku muu veisi markkinarakoa.

Livestreamiä pöytäkoneella? sekin on opettelun alla. Miksi? voin kiinnittää kunnon mikin ja tehdä samallla töitä. Esimerkiksi liven pitäminen sillon kun vastaan ihmisten kommentteihin olisi ideaali tilanne ja jos on tarpeeksi hyvä mikki, voisi live olla useampien mieleen. Miksi kokkaan harvemmin liveissä? juuri siksi että käytän kaiket päivät muutenkin kokkailuun ja videoitten tekoon. Kun olen pitänyt liveä samalla, en voi pitää seuraa yleisölleni joka laskee liven merkittävyyttä ja tarkoitusta.

Rehellisesti sanoen, tämä lisäys Resident evil sarjaan oli kuin valopilkku minun arjessa. Et ehkä arvaisi mutta olen pelannut tämän sarjan pelejä jo yli vuotta ja välillä saan nostalgia viboja nähdessä vanhoja klippejä.
Jos joskus haluat hyviä pelejä kohtuulliseen hintaan asiantuntevasta liikkeestä, voin rehellisesti suositella Konsolinettiä, joka sijaitsee Kampissa.

Tiedän ettei tässä tekstissä ollut paljoa järkeä mutta saat kuitenkin pikakuvan mieleni juoksusta 🙂 Jos on aihealue joka kiinnostaa, ehdota se kommentti osioon niin saatan toteuttaa sen. Ehdottakaa aiheita joista saatan tietää niin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?