Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Täydellinen synttäri tarjottava? juustomuffinsi

paras juusto leivontaan

Suolaisia nyyttäri / synttäri tarjottavia tulee aina välillä joku kyselemään ja olenkin sen pohjalta hiukan tutkinut yksinkertaista mutta toimivaa ohjetta. Vaikka olenkin aikanaan tehnyt varsin runsaasti piirakoita, olen todennut käytännön kautta että kappale tavara on helpointa tarjota, Muffinssiko hyvä? Nojuu, niistä saa suolaisia tai makeita ja ovat helpohkoja tarjota. Ketä nyt ei tykkäisi niistä? koska nimenomaan suolaista versiota kysyttiin, googlain tovin kunnes vastaan tuli juusto muffinsi. Kokeilin ekan kerran pizza raasteella ja lopputulos oli aika mieto, eihän se voi maistua juuri millenkkään kun juusto laimenee taikinaan. Toisin sanoin tarvitaan vahvempi juusto joka on tarkoitaa selko kielellä hyvin kypsynyttä juustoa. Koska hyvin kypsyneistä juustoista suosikkeihini lukeutuu sveitsiläisien ja kotimaisien juustojen lisäksi ruotsalainen västerbottens ost, piti tätä kokeilla. Jotta maku olisi vielä asteen speciaalimpi, lisäsin takapihallani kukkivaa timjamia ja vastaraastettua muskotti pähkinää. Kokkaus päivänä hiffasin että olin unohtanut hommata kermaviiliä jota alunperin olisin käyttänyt mutta kokeilun vuoksi jogurrtti sai hoitaa homman ja hyvinhän sekin toimi.

suolainen naposteltava

Juustomuffinsit

4dl vehnäjauhoja
2dl löysää jugurttia
2dl juustoraastetta (esim västerbottens ost)
1rkl leivinjauhetta
1 kananmuna
100g voita
suolaa, muskottipähkinää
kuorallinen timjamia

Yhdistä kuivat ja lisää kosteat. Sekoita ja annostele muffini vuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 min.

Valju ulkonäkö? miten olisi jäähtyneen muffinin päälle pursotettua piparjuuri tuorejuustoa ja viipale kylmäsavulohta? kuvitttelisin että on ehkä liian hienoa joten voit koristella myös ihan yksinkertaisilla siemenilllä muffinisi. Toivottavasti tästä reseptistä on sinulle iloa!

juusto muffinsit
Näiden muffineiden seurassa tarjosin mummonkurkkuja. Tätä parempaa iltapalaa en ole toviin maistanut 🙂

2 vastausta

 1. Tarkoittaako ”kuppi” perinteistä suomalaista kahvikuppimitallista = 1,25 dl vai angloamerikkalaisen maailman kuppia( ”cup”) = 2,5 dl?

  1. Moikka Sikke,
   muutin kupit deseiksi jotta onnistuu. kuppi on tässä yhteydessä n. 2dl.
   Ajattelin että useimmat ymmärtäisi että tämä ohje on tarkoitettu niin helpoksi että onnistut vaikka jotain olisi liikaa tai liian vähän 🙂

   yst terv.
   Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?