Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tacoja meksikolaiseen tapaan

Aiemmin esittelin täällä blogissani maissitortillat, joita valmistaa tuttavani Ivan Chavez. Ivan tuli tässä taannoin meille kylään ja annoin hänen ottaa keittiössä komennon. Kokkailimme nimittäin autenttista eteläamerikkalaista ruokaa. Ivan on tehnyt töitä kokkina Meksikossa ja muutettuaan Suomeen, hän jatkoi kokin uralla. Mielenkiintoista kyllä, raaka-aineiden laatuerot hämmensivät aluksi häntäkin. Esimerkiksi meillä kaupassa myytävät sipulit ovat kitkerämpiä kuin muualla, ja muun muassa tomaattien laadussa on paljon eroja.  Hyviäkin  tuotteita on, mutta aika usein ne hukkuvat markettien massiiviseen valikoimaan.

Valmistimme aterian maissitortilloista ja niille sopivista lisäkkeistä. Näistä resepteistä minut yllätti eniten kotitekoinen hotsauce. Kastiketta varten poltetaan chilejä ja valkosipulia todella tummaksi, jotta niistä irtoaa kunnolla paahteista makua. Paputahna oli melkein kuin hummus 2.0. Tykkään itse voipapujen mausta jopa enemmän kuin kikherneiden, joten paputahna osui ja upposi.

Paputahna

Tarvitset:
1 prk tölkkipapuja (käytimme voipapuja)
2 keltasipuli
loraus laadukasta 0liiviöljyä
suolaa

Valmista näin:
Suikaloi sipuli ja laita kattilaan hiljalleen hautumaan oliiviöljyyn. Lisää hetken kuluttua pavut ja freesaile vielä hetki.
Poraa sauvasekoittimella tahnaksi ja tarkista sitten maku.

Kotitekoinen hotsauce

Tarvitset:
2 tomaattia
3 tuoretta hiliä
3 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattuja chilejä
hiukan öljyä

Valmista näin:
Lorauta pannulle hiukan öljyä ja paahda kokonaiset tomaatit, tuoreet chilit ja valkosipulin kynnet oikein tummiksi ja kaada sitten kaikki syvään astiaan. Laita pannulle lisää öljyä ja laita kuivatut chilit paistumaan, niiden tulisuus herää näin uudestaan. Siirrä chilit öljyineen samaan asitaan muiden jo paahdettujen ainesten kanssa ja poraa sauvasekoittimella krouviksi kastikkeeksi. Varoituksen sana: tulista on!

ylikypsää possua

Pico de galo

Tarvitset:
5 kypsää tomaattia
2 sipulia
1 pnt korianteria
1 vihreä tai keltainen chili (tuo makua mutta myös väriä)
loraus hyvää oliiviöljyä
suola

Valmista näin:
Kuutioi tomaatit ja sipulit pieneksi. Silppua myös korianteri ja laita samaan kulhoon tomaatin ja sipulin kera. Mausta suolalla, anna kiiltoa oliiviöljyllä ja sekoita.

Ylikypsä lapa

Tarvitset:
1 pkt suolalapaa (1-1,2 kg, tai sitten muuta hyvin rasvaista osaa kuten kasleria)
5 laakerinlehteä
10 mustapippuria
suolaa, vettä

Valmista näin:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja lisää vettä niin, että liha juuri peittyy. Keitä noin kaksi tuntia tai niin pitkään, että liha on todella pehmennyt.

Leikkaa liha paloiksi ja paista pannulla vielä lihan pintaan hyvä väri. Liemen voi keittää kokoon käyttää normaalisti ruoanvalmistuksessa.

Kun lisäkkeet olivat valmiina, oli aika syödä. Paahdoimme maissilettuja kuivalla pannulla. Ivan vinkkasi, että tortilloja kannattaa laittaa kaksi päällekkäin ja täyttää vasta sitten, jotta niistä tulee kunnon ruokaisia ja pitävät enemmän täytettä sisällään.

Tähän määrään lisäkkeitä syntyi ruokaa neljälle hengelle ja tähän kokonaisuuteen tarvitset kaksi pakettia Torrillas La Familian maissitortilloja. Hintaa lisäkkeillä oli noin 20 € eli ei kovinkaan kallista ruokaa. Jos joukossa on kasvissyöjiä, voit korvata possun lavan paistamalla pannulla nyhtökauraa, nyhtöhernettä tai härkistä, simple as that.

Näistä kokkailuista tuli tehtyä myös video, joten katsohan se instastani.
S
e yes yes tulee siitä kun kesken kokkailun keskusteltiin 😀

taco

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?