sitruunainen-rahkapiirakka

Olen vakuuttunut että itse leipomisen merkitys tulee kasvamaan lähivuosina. Välttelen teollisia höttöleivonnaisia, mutta oman käden kautta pyöräytetty voisilmäpulla jaksaa maistua. Tässä tapauksessa halusin leipaista piirakkaa, joka olisi vuodenaikaan sopivan raikasta. Siispä rahkapiirakka oli valintani.

Liian tavalliset maut jättävät aika tyhjän olon ja siksi pidän erityisen paljon kokeellisemmasta kokkailusta, jossa siis luovuus saa elää. Hunajan hedelmäisyys timjamin ja sitruunan kanssa kuulostaa melkein broilerin marinadilta, mutta se on kyllä aivan loistava kaikessa makeassakin. Itseasiassa olen syönyt joskus pannacottaa, jossa oli nuo maut ja se oli varsin hyvää. Happamuus on myös yksi iso bonus, ainakin omille makuhermoille. Jos minulla on mahdollisuus käyttää piimää tai muuta hapanta leivonnassa, en jätä sitä välistä.

Piirakkapohja on oma lukunsa ja se ei saa olla löysä. Tästä johtuen käytin pohjassa kookoshiutaleita ja korppujauhoa. Olisin voinut käyttää myös jyväjauhoja, mutta ne sattuivat olemaan loppu juuri tällä kertaa. Myönnettäköön, että reseptissä on hiukan enemmän raaka-aineita kuin normisti, mutta tästä tulee taatusti hyvää.

Sitruunainen-rahkapiirakka

Tarvitset:
300 g rahkaa
50 g piimää
3 keltuaista
5-6 rkl hunajaa
1 tl vaniljasiirappia
2 sitruunan kuori (vain se keltainen osa)
1 rkl kuivattua timjamia

80 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2-3 rkl kookoshiutaleita
2-3 rkl piimää
ripaus suolaa

Valmista näin:
Nypi muruiseksi seokseksi voi, suola, vehnäjauho, korppujauho ja kookoshiutaleet. Lisää joukkoon piimää sen verran, että massa muuttuu vaivatessa yhtenäiseksi. Painele taikina vuokaan tiiviisti ja nosta sivuun.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista täyte: Yhdistä rahka, piimä, keltuaiset, hunaja, vaniljasiirappi ja siruunoiden raastettu kuori. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Share:

Vastaa


Looking for Something?