Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Siljan laivalla tapahtuu |Bon Vivantin uutuusmenu

Myönnetään, käsitykseni suomalaisten risteilylaivojen ravintoloiden ruokatuotteista ei ole niin kovin ruusuinen. Luulenpa, että aika monella muullakin on muistikuvissa jokseenkin väsyneet ruotsinlaivojen buffetit, varsinkin, jos viimeisestä risteilystä on vierähtänyt tovi. Ajat kuitenkin muuttuvat, ja viimeaikoina laivayhtiöt ovat selkeästi alkaneet panostaa ravintoloidensa laatuun.

Pääsin bloggaajaporukalla testaamaan Tallink Siljan laivojen Bon Vivant ja Gourmet -ravintoloiden uuden Menu Nordic by Juuri -menun. Tallink Siljan ravintolatoimenjohtajan Matti Jämsénin ja Ravintola Juuren ravintoloitsijan Ilja Björsin ideoima, keittiömestari Jukka Nykäsen laatima menu on ammentanut inspiraatiotaan suomalaisista ruokaperinteistä. Menu kunnioittaa raaka-aineiden tämän hetken sesonkia, kesän ja syksyn taitteen runsaita värejä ja makuja.

Menu Nordic by Juuri on tarjolla 6.9. – 10.1.2017 Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa, hintaan 118 euroa.

Maistelimme viisi ruokalajia ja yllätyin menusta todella, en ollut lainkaan odottanut näin laadukasta ja maukasta toteutusta. Esimerkiksi olutliemessä käytetyn naudan raakakypsyys ja maku erittäin kohdillaan. Nykyään löytää todella harvoin hyvin raakakypsynyttä lihaa edes lihatiskiltä, mutta tässä se oli äärimmäisen hyvä.

Näin sivutietona, laiva jossa lounastimme (Silja Symphony) piti sisällään ostoskadun jonka varrrella löytyi tämä Bon Vivant ravintola. Itse ostoskatu oli niin mielenkiintoisen näköinen että meinasin lähteä kävelemään väärään suuntaan lounaan jälkeen.

Jos olisin kokenut laivamatkustaja, valitsisin tietysti laivan hienoimman ravintolan. Toinen juttu on, arvostetaanko tämän tasoista ruokaa risteilyaluksilla? Ehkäpä nykyään kuluttajien laatutietoisuus on sen verran kehittynyt, että tämä menu saa ansaitsemansa vastaanoton. Tämän julkaisun kuvissa on  omiin makuhermoihini eniten iskeneet annokset menusta, jotka ovat toinen pääruuista eli kuha ja jälkiruoka jossa oli mustikkaa sekä talkkunaa.

Risut&Ruusut

Tasokas menu sisältää myös arvonsa mukaisen juomamenun, joka on Juuren sommelierin Pilvi Auvisen suunnittelema.
Voiko ruoka ja juoma olla liian tasokasta? Muutama vuosi sitten näin olisi voinut olla, mutta uskon, että nykyään tälle löytyy arvostusta.
Menu oli siis äärimmäisen onnistunut ja siinä ollut ruoka sisälsi odotuksia ylittäviä makuja, vahva suositus ruuan ja juoman päälle ymmärtävälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?