Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Sesongin herkku ja salaattipussi | Kurpitsasalaatti

kurpitsa salaatti

Kurpitsa on tämän hetken sesonkiherkku. Viimevuonna tein paahdetuista kurpitsoista salaatin ja samalla linjalla jatketaan. Vain vähän eri muodossa. Salaattiin käytin nimittäin tällä kertaa jääsalaattia ja hyvästä syystä. Nimittäin salaattiakin saa uudelleen suljettavassa pussissa, jonka ansiosta kaikkea salaattia ei tarvitse kerralla syödä ja salaattikin säilyy pidempään. Kyseinen pakkaus löytyy ainakin toistaiseksi vain Deliverdeltä, joka on ollut jo jonkinaikaa ainakin minulle luottovalinta.

Vaikka kuinka yksinkertaiselta keksinnöltä tämä kuulostaisi, on se loistava erityisesti niille, jotka eivät kerralla koko salaattia syö. Kokkaan usein päivisin lounasta vain itselleni ja  tämän tyyppinen salaattin pakkausmuoto palvelee minua enemmän kuin hyvin.

Hyvä salaatti ei mielestäni kaipaa sen kummempia lisukkeita, mutta yritän aina muistaa lisätä tarpeeksi energiapitoisia raaka-aineita, jotta puhtia riittää koko päiväksi. Ruokaisa osuus oli tällä kertaa salaatin kanssa tarjottavat tuunatut rinkelit.

Kotimaiset rinkelit eivät omaa trendistatusta niinkuin bagelit, vaikka niissä olisi siihen potentiaalia. Sen sijaan itse pidän niiden päällystämisestä ja paahtamisesta, jolloin rakenne paranee. Tavallisen juuston sijaan rinkelit saivat päällisikseen vuohenmaitolabnehia ja revittyjä kalamataoliiveja, jotka toimivat yhdessä kuin sinfonia.

[left]

Paahdetut kurpitsat salaattiin

Tarvitset:
1 myskikurpitsa
3 rkl mausteita
2 rkl seesamin siemeniä
2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

Valmista näin:
Kuori kurpitsa, leikkaa siemenet pois ja kuutioi. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta siinä. Viimeistele seesamin siemenillä sekä oliiviöljyllä. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tuunatut rinkelit

Tarvitset:
2 rinkeliä
8 palloa vuohenmaitolabnehia tai vuohenjuustoa
10 kalamataoliivia

Valmista näin:
Halkaise rinkelit. Revi oliiveista kivet pois ja asettele rinkeleiden päälle vuorotellen labnehia ja oliiveja. Voit lykätä rinkelit uuniin kurpitsan kanssa, kun se on saanut paahtua 10-15 minuuttia, jolloin rinkelit valmistuvat samaan aikaan.

Vihreä salaatti

Tarvitset:
1/3 pnt lollorosso-salaattia
1/3 pnt jääsalaattia
1 rkl dijon sinappia
1 rkl etikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattuja yrttejä
ripaus sormisuolaa

Valmista näin:
Kuivaa salaattia kevyesti, mikäli se on todella kosteaa ja revi sitten tarjoilukulhoon. Valmista salaattikastike sekoittamalla sinappia, etikkaa, oliiviöljyä, kuivattuja yrttejä ja suolaa yhdessä. Lisää salaattiin sekaan paahdetut kurpitsat ja lisää sitten kastike. Sekoita salaatti hyvin ja annostele tarjolle. Viimeistele kokonaisuus paahdetuilla rinkeleillä.

[/left]

[right]

kurpitsasalaatti

deliverde uusi salaatti

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?