Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

seesam tiikerikakku

tiikerikakku valmistus
Kahvikakku suorassa merkityksessään.

Koska kotoilulla on veronsa, täytyi keksiä jälleen jotain ilta leivottavaa. Tässä tapauksessa se oli sitruunankakun jatkona tiikerikakku, mutta pienellä muunnoksella. Minulla oli nimittäin lopussa kookoshiutaleet, eikä korppujauhojakaan näkynyt. Päätin että tällä kertaa jauhotan kakkuvuuan seesaminsiemenillä. Toki, seesaminsiemenet on yleisempiä suolaisessa leivonnassa, mutta miksei ne menisi tiikerikakun seurassa? se jää nähtäväksi minkälainen lopputulos on. Kirjoitan tätä tekstiä nimittäin siinä vaiheessa kun kakkuvuoka on uunissa. Okei, näin jälkeenpäin voin todentaa että hyvää oli.

seesam-tiikerikakku
Kakku sai seesaminsiemenistä aika kivan ulkonäön ja tiikerin raidat löytyvät sisäpinnasta.

Seesam tiikerikakku

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoi
0,5dl perunajauhoi
3rkl kaakaota
2rkl leivinjauhe
2rkl vaniljasokeri
1dl kreikkalaista jogurttia
1dl seesaminsiemeniä

Vaahdota yleiskoneessa voi ja sokeri. Lisää sitten munat yksitellen jatkuvasti vaahdottaen. Lisää siivilän läpi vehnäjauho, perunajauho. Lisää tämän jälkeen leivinjauhe, vanilja sokeri, jogurtti ja sekoita kevyesti. Ota taikinasta osa sivuun ja lisää siihen kaakao. Voitele kakkuvuoka, paneroi sisäosa seesaminsiemenillä. Irtonaiseksi jääneet seesamin siemenet voi kaataa lopun vaalean taikinan joukkoon. Nostele vuorotellen taikinoita vuokaan. Lopuksi nosta kakku vuoka uuniin ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikku testi onnistuu. Eli hammastikku tulee puhtaana ulos kun taikinan kypsyyttä kokeilee sillä.

Kuvitelkaapa viikonloppu aamu, kahvipöydässä on kukkia ja kakku. Hetken päästä voisi vähän pelailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?