Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Say Cheese | Juuston ja viinin ystäville

Juustojen ja viinien ystäviä hemmotellaan nyt Helsingissä. Kaisaniemessä sijaitseva Say Cheese on rento ravintola, jossa on panostettu nimenomaan juustoihin ja viineihin – ja niiden väliseen synergiaan.

Say Cheese
Sijainti: Vilhonkatu 6, Helsinki
Hinta: alkuruoat 4,5-19,5 €, pääruoat 18-29 €, jälkiruoat 8-12 €

Say Cheese mozzarella

Samalla kun terveys- ja vegebuumi jyllää pääkaupunkiseudun ravintolaskenessä, perinteisempiä herkkuja vaalitaan myös entistä enemmän. Say Cheese -ravintolan innoittajana toimii klassikkomakupari juusto & viini. Vaikka viinibaareja löytyy Helsingistä jo useita, en ole aiemmin törmännyt nimenomaisesti juustoihin erikoistuneeseen ravintolaan.

Juustoravintola voi kuulostaa jokseenkin tunkkaiselta ja myönnän, että ensimmäisenä itsellenikin tuli mieleen tuhdit mac and cheeset ja juustosänkkärit. Menulta löytyy toki se perinteinen makaroni ja juusto, mutta myös paljon muuta. Annoksissa on kivasti värikkyyttä ja trendikkyyttä. Vaikka annokset ovat täyttäviä, on tunkkaisuus niistä kaukana.

Otimme alkuun kolme pientä alkuruoka-annosta jaettavaksi. Jos tulisin tänne kaverin kanssa parille viinilasilliselle, voisi koko seurueelle tilata useamman pienen annoksen jaettavaksi ja skipata pääruoat kokonaan. Alkuruoista erityisesti friteeratut halloumiranskalaiset jogurttikastikkeella viehättivät. Myös revitty mozzarella suolatun sitruunan ja pikkelöidyn fenkolin kanssa oli mukavan erilainen annos.

[left]

Say Cheese broccoliini

[/left]

[right]

Say Cheese

[/right]

Pääruoista meille suositeltiin erityisesti kanaa talon sulatetun juuston kanssa, ja se osoittautui todella nappivalinnaksi. Annos oli maukas ja jotenkin lohdullinen – lämmin juustoinen kastike vain saa aikaan kotoisan fiiliksen. Tässä vaiheessa tosin vatsa alkoi olla hyvin täynnä, joten sen puolesta yhden alkuruoan olisi voinut hyvin jättää pois. Pelkän pääruoan syövä saa täällä kuitenkin vatsan hyvin täyteen.

Kahdella eri vuohenjuustolla (nuorella ja kypsyneellä) höystetty raikas ja kirpeä salaatti oli puolison makuun mieluisa.

Jälkiruoat olivat mukavan raikkaita tämän tuhdin aterian päätteeksi. Uunissa paahdettu päärynä oli näyttävä annos, mutta mieleeni juolahti, että sen olisi voinut kypsentää valkoviinissä ja näin hyödyntää ravintolan teemaa vielä pidemmälle. Salmiakkijuustokakku ja chili-vadelmacoulis edustivat perinteisempää makuparia, joka toimii hyvin.

[left]

[/left]

[right]

[/right]

[left]

Kehitettävää

Yksi valmis menukokonaisuus a la carte -listan tuotteista voisi tehdä valitsemisesta helpompaa niille, jotka haluavat syödä pidemmän kaavan mukaan.
Ravintolasalin tuolit ovat aavistuksen epämukavat pidempään istumiseen.

Kehuttavaa

Kauniita ja värikkäitä annoksia, joissa laadukkaat juustot pääsevät oikeuksiinsa.
Annokset ovat tuhteja, mutta ne on pidetty sopivan pieninä, jotta vierailusta ei jää ähky.
Henkilökunta osasi suositella juuri sopivia annoksia ja niihin sopivia viinejä – viinivalikoima on poikkeuksellisen laadukas ja henkilökunnan viiniosaaminen on merkittävä lisä.

 

*Illallisen tarjosi Say Cheese

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?