Kaupallinen yhteistyö: Bravo Gourmet

bravo gourmet

Tänään vuorossa taas juttua erityisesti ravintola-alan ammattilaisille. Seuratessani ulkomaisia dokumentteja, ohjelmia tai blogeja ruokaan liittyen, huomaan välillä ajattelevani hieman katkerana, että kunpa meillä olisi Suomessakin yhtä hienoja ja laadukkaita raaka-aineita.

Satuin eräässä tilaisuudessa kuulemaan keskustelua San Sebastianista tulevista raaka-aineista, joita yllättäin saa myös täältä Suomesta, tukkurilta nimeltä Bravo Gourmet. Espanjan San Sebastian tunnetaan mm. ruokakulttuuristaan (kaupungissa on monta Michelin-ravintolaa) sekä alueella tuotettavista raaka-aineista, kuten makkaroista, iberico-porsaasta, savustetusta anjoviksesta ja monista muista hienouksista.

Suomessa Iberico-porsaan tai Waguy-härän saaminen alkaa jo vähitellen helpottua, mutta esimerkiksi savustettuun anjovikseen en ole törmännyt muiden erikoistukkureiden valikoimissa. Kaikkien ravintoloiden ruokatuotteeseen nämä kyseiset hienoudet eivät tietenkään sovi, mutta välimerellistä tunnelmaa tavoitteleville näissä voisi olla juuri sitä jotakin, mikä saa asiakkaan innostumaan ravintolastasi kilpailijaa enemmän.

Savustetun anjoviksen öljy on myös varsin laadukkaan makuista. Liiankin usein öljyt päätyvät hävikkiin, vaikka ne olisi voineet olla osana ruokaisan salaatin makumaailmaa. Näiden savustettujen anjovisten öljyä ei kannata missään nimessä heittää pois!

Bravo Gourmet

Bravo Gourmet

Anjovistapakset

Tarvitset:
100 g kypsää kanamunaa
50 g savuanjovista sekä niiden öljyä*
timjamin kukintoja
paahdettua leipää

Valmista näin:
Lisää kypsän kananmunan joukkoon anjoviksen savuista öljyä ja anna marinoitua hetki. Nostele paahdettujen leipien päälle kananmunaa, anjovista ja timjamin kukintoja. Tarjoile tapakset laadukkaan viinin seurana.

*Tuote saatu blogiyhteistyössä

Vastaa


Looking for Something?