Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Sateenkaarikulho ja vielä vähän lisää kikhernettä

sateenkaari kulho

yhteistyössä: Sevan

Värit, ne antavat niin paljon arkiseen ruualle ettei ilman niitä voisi elää. Kun pohditaan makuja ja maistamista, on näköaistimme kytkeytynyt vahvasti siihen miten maistamme tai mielämme asiat. Tässä reseptissä otin kaikkea mitä kaapista löytyi ja ryhdyin vaan toimeksi jotta saisin järkevää lounasta aikaiseksi.

Tein aiemmassa yhteistyö postauksessa gluteenittomia lettuja sekä pizzaa joten tällä kertaa menen terveys kärjellä. Tarkemmin ottaen olen tehnytkin tämän kaltaisia kulho reseptejä mutta tässä on selkeästi korkeammat proteiini määrät kuin aikasemmista postauksissa. Toisaalta, onko niillä  proteiineilla niinkään väliä kun minun kohdalla ainakin maku ratkaisee.

Tarvitseeko kulho aina kastikkeen? Ehdottomasti ei, jos joukossa on tarpeeksi työstettyjä komponenteja. Esimerkiksi hummus voi toimia kastikkeena kuin lisäkkeenä, samalla tavalla paahdetuissa porkkanoissa kuin falafeleissa on runsaasti tiivistettyä makua joka auttaa hyvän kokonaisuuden luomisessa.

Jos sinulla ei ole jotain mitä tässä reseptissä on, sovella oman luovuutesi mukaan. Tämäkin kulho on ajatellu kotiruuaksi, joten tee siitä juuri sen näköinen ja makuinen josta itse pidät.

Sateenkaarikulho

paahdettuja porkkanoita
falafeleja
kikherneitä
viikunaa
avocado
cashew pähkinöitä
punakaalia
pinaattia
muutamanlaista hummusta
oliiviöljyä, timjamia, suolaa, pippuria

Tässä reseptissä  on tarkoitus korostaa monipuolisuutta joten siksi en ole laittanut määriä. Käytännössä lohkoa porkkanat, öljyä ja valuta siirappia päälle ennen paahtoa, näin saat kauniin värin. Kikherneet paahdetaan myös mutta niiden seuraksi tulee oliiviöljyä sekä timjamia.
Paista falafelit pannulla ja viipaloi haluamallasi tavalla avocado. Asettele kaikkia aineksia kulhoon ja viimeistele ripauksella cashew pähkinöitä. Hyvää ruokahalua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?