Välillä meillä syödään muutakin kuin pupunruokaa. Tässä siitä todistusaineistona lauantai-illallisemme, jossa pääroolissa komeili riekko (kiitos siitä, Tero!) Riekon maku on todella mehevä ja riistainen, joka yksinkertaisesti kypsennettynä pääsee oikeuksiinsa.
Näin valmistin riekon:
Ota riekko huoneen lämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannulla tippa oliivi- tai rypsiöljyä ja runsaasti voita. Paista lintu kauttaaltaan. Lisää pannulle kevyesti murskattu valkosipulinkynsi kuorineen sekä sellerin lehtiä (myös esim. rosmariinin ja tinjamin oksat kävisivät.)
Pakastimesta sattui löytymään pinaattia, joten lisäsin sitä pannulle myös. Uunissa se otti mukavasti makua riekosta, valkosipulista ja liemestä.
Jos pannusi kestää uunia, laita se kokonaan uuniin. Voit myös siirtää linnun, lisukkeet ja liemen uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Linnun optimaalinen kypsyys on 54-56 astetta, eli hieman punertava. Anna linnun vetäytyä uunissa paistamisen jälkeen folion alla noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Leikkaa linnusta rintapalat ja koivet. Jäljelle jäävistä luista saa keitettyä loistavan liemen, joten laita leikkaamisen jälkeen luut kattilaan porisemaan.
Tein riekolle lisäkkeen kesäkurpitsasta, herneistä, punasipulista ja fetajuustosta. Ei ollenkaan hullumpi iltapala, vaikka itse sanonkin!
Teimme tällä reseptillä (mitä vähän sovelsimme) ja hyvää tuli!
Yahoo!!! on ilo kuulla positiivisia kokemuksia 🙂 Tämä blogijuttu on jo yli vuoden ikäinen. Suosittelen vahvasti vilkaisemaan uudempia postauksiani. (videot on nykyään ison työn alla)
Häätyypä tutustua, uudet reseptit ja ideat ovat aina tervetulleita. Laitoin postaukseeni linkin tänne alkuperäiseen reseptiin.