Yleensä, kun puhutaan ruokaelämyksistä tai hehkutetaan jonkin ravintolan ruokatuotetta, tulee mieleen kysymys, mikä siinä on oikeastaan niin erikoista. Kun purkaa lähtemättömän vaikutuksen tehneitä hetkiä paloiksi, huomaa, että kyse onkin perusasioista ja pienistä jutuista, jotka on vain tehty erityisen hyvin. On paljon erilaisia ruokia, joissa pienillä asioilla on valtava merkitys onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ribsit ovat yksi näistä ruoista, joissa yksityiskohdat vaativat erityistä huomiota.

Kolme vinkkiä ribsejä tarjoavalle

Tässä reseptissä käyttämäni ribsit ovat nuoresta possusta eli astetta pehmoisempia verrattuna isoihin. Pienissä ribseissä kalvot eivät ole niin kovia kuin isommissa kappaleissa, pienet ribsit myös kypsyvät nopeammin. Jos mahdollista, käytä siis pienempiä ribsejä.

Onnistuneet ribsit ovat mehukkaita ja kauniisti glaseerattuja, ilman palanutta sivumakua. Avain ribsien pehmeään rakenteeseen on niiden keittäminen ennen makujen pintaan paahtamista. Keittämisen sijaan ribsit voi tietysti höyryttää tai matalassa lämmössä savustimessa haudutella folion sisällä, mutta keittäminen on ehkä selkein ja helpoin näistä vaihtoehdoista. Nämä nuoret ribsit olivat valmiina jo puolen tunnin keittämisen jälkeen. Keitinveteen olen laittanut yleensä vain suolan eli noin 1 rkl per litra.

Kun ribsit ovat kypsiä, on aika iskeä niihin makua. Ja mikäs sen parempi, kuin maustekastikkeen glaseeraaminen pintaan. Käytännössä voit käyttää kastikkeena mitä tahansa BBQ kastikkeesta, sweetchiliin ja ketsuppiin, mutta päätarkoituksena on tiivistää eli karamellisoida kastikkeessa olevia sokereita ribsien pintaan antaen astetta voimakkaamman maun. Yleensä tämä toteutetaan grillissä tai uunissa käyttämällä grillivastuksia.

Ribsien perusohje

Tarvitset:
1 nuoren possun ribsejä (600-800g)
2-3rkl BBQ kastiketta (tällä kertaa käytin Poppamiehen Hot&Sweet BBQ glazea*)
vettä, suolaa, seesaminsiemeniä

Valmista näin:
Laita kattilaan ribsit, vettä niin että peittyy ja suolaa 1 rkl per vesilitra. Keitä noin 3o min ja nosta kattila levyltä. Voit jättää ribsit jäähtymään liemeen ja käyttää parin päivän kuluttua tai samantien.

Laita ribsit uunipellille. Kaada päälle BBQ kastiketta ja levitä se tasaisesti. Paahda ribsejä grillivastuksen alla tai korkeassa lämpötilassa 5-8 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Laita vielä toinen kerros bbq kastiketta ja paahda vielä kerran, jotta saat sitäkin enemmän makua. Viimeistele ripottelemalla pintaan hiukan  seesaminsiemeniä.

Jos valmistat ribsejä isommalle porukalle, kannattaa ribsit keittää valmiiksi jo edellisenä päivänä, jotta paahtamisen kanssa ei tule kiire. Tässä video kuinka homma käytännössä tapahtuu:

Ribsit poppamiehellä, taatusti hyvää kunhan muistaa siis keittää ribsit ennen paahtamista 😊

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

Share:

Vastaa


Looking for Something?