Blinikausi on käynnissä! Kotona blinejä tulee harvemmin tehtyä, joten Hotel Rantapuiston kutsu blineille oli oikein mukava yllätys. Rantapuistossa olemme vierailleet jo usean kerran, ja mikä parasta, joka kerta olemme huomanneet ravintolan tason kasvaneen. Tällä hetkellä ravintolassa on normaalin a la carten lisäksi tarjolla blinibuffet, jota suuntasimme testaamaan eräänä perjantai-iltana.

Näin kala-allergiselle oli hiukan niukemmin vaihtoehtoja tarjolla, mutta onneksi olin kuullut, että saatavilla on myös vegaaninen blinivaihtoehto. Vegaaniset blinit tulee tilata kahta päivää etukäteen. Noin kymmenessä minuutissa lämmin vegaaninen bliniannokseni saapui pöytään. Lautasella löytyi tattariblinin seurana punasipulia, hapankaalia, suolakurkkua ja kaurafraichea. Kokonaisuus ei ollut niin stereotyyppinen, vaan toimi todella hyvin. Vaimoke nautti normaalin blinibuffan tuotteita, blinejä tattariin tehtynä, mätiä, smetanaa, lohimoussea, poromoussea, sienisalaattia, hunajaa. Erityisesti buffetpöydän esillepanolle on annettava pisteitä, sillä siihen oli selvästi panostettu. Kun moussemaiset tuotteet on laitettu lasipurkkeihin, ne näyttävät siistimmältä buffetpöydässäkin.

Jälkiruoka oli katettu pöydän toiselle puolelle. Esillä oli pavlovaa, maustettuja hedelmiä ja vaniljavaahtoa. Pavlova on usein makuuni liian makea, mutta tällä kertaa maut olivat hyvin balanssissa, enempikin makean hapan ja marjaisa. Blinit ovat tunnetusti tuhtia tavaraa, joten vatsat täyttyivät tosi nopeasti. Siinä mielessä oli kiva, että jälkiruoka oli suhteellisen kevyt ja raikas.

Kun jo teimme lähtöä, huomasin ohi vilahtavan tutun naaman. Eräs tuttu kokkikonkari on hiljattain siirtynyt Hotel Rantapuistoon töihin, ja hänen kädenjälkensä tuntien, voin väittää, että hyvää on luvassa!

Kehitettävää

Vaikka laatu oli kunnossa, ehkä jokin ruokaisa salaatti olisi voinut olla tarjolla tai esimerkiksi lihatartaria, sehän sopii myös blinille.
Blineihin kuuluu ainakin omasta mielestäni vodkapaukut, joten ihmettelen, miksi niitä ei tarjoiliat mainostanut.

Kehuttavaa

Tuotteen laatu on kehittynyt huomattavasti sitten viime visiittimme.
Blinien laatu oli todella hyvä ja buffetpöytä oli katettu kauniisti.

Blinibuffet blinibuffet

Vastaa


Looking for Something?