Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

ranskanpastilli cookiet

cookiet helposti
Aiemmalla kerralla kun tein cookieta ne sai niin hyvän vastaan oton että piti ihan kokeilla uudemman kerran. Yllätyin kun en löytänyt suklaa hippuja kaupasta niin menin karkkihyllylle etsimään oikotietä onneen. Alkuun olin nojaamassa suklaa levyyn josta pilkkoisin paloja mutta lopulta päätin kokeilla ranskan pastilleja, koska niissä on vähän minttuisuuttakin. Olen myös havainnut että joissakin Subwayn kekseissä on myös skitlessejä/ pastilleja joten näiden täytyy toimia. Okei, koska en halunnut tehdä aivan samaa reseptiä minimalistisella muutoksella niin päätin lisätä tähän inkivääriä. Vaikka jonkun korvaan inkivääri voi kuulostaa erikoiselta, on se aika vakio leivonnais mauste historiallisesti. Inkiväärillä on nimittäin pitkä historia, sillä sitä on käytetty ainakin 7t vuotta ja kun mauste kauppa alkoi aasiassa, niin pippurin ja neilikoiden lisäksi inkivääriä on yksi vakio tuotteista joita alkoi virtaamana mm. eurooppaan. Täällä mausteet olivat aika kalliita, josta johtuen ne päätyi usein juhla leipomuksiin. Näin esimerkkinä pipareihinkin voi laittaa inkivääriä.
ranskanpastilli ohje
ranskanpastilli keksit
1 dl sokeri
1dl fariini sokeri
1dl voi
1tl suola
1 kanamuna
1tl vanilja
2dl vehnäjauho
1rl leivinjauho
1ps ranskan pastilleja
2rkl pieneksi naputettua inkivääriä
Yhdistä ensin voi, suola ja sokerit. Lisää sitten kanamuna ja vanilja, ja vaahdota kunnes semi kuohkeaa. Lisää sitten siivilän läpi jauhot, leivinjauhe ja nostele sekaisin. Lisää vielä suklaa ja nostele pikkuisen.
Nosta taikina kylmään ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, ota taikina kylmästä ja ota siitä noin 2-3 rkl paloja muotoile ne palloiksi. Laita yhdelle uunipelille noin 8-10 palloa väljäästi ja paista 10-14 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Nämä cookiet kuuluu olla pikkuisen raakoja keskeltä, näin ne on kaikista herkullisimmillaan.
ranskanpastilli cookiet
Cookieiden kohdalla kannattaa muistaa lyhyehkä paistoaika niin että ne näyttää vähän raa-alta kun otat ne uunista. Näin saan hiukan pehmoisen keskustan kekseihin joka on ainakin minun makuuni bueno.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?