Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

pekonipasta – karantteeni ruokaa?

carbonaran kaltainen pekonipasta
Sitä vähemmän ruuassa on monimutkaisia työvaiheita tai raaka-aineita, sen suurempi merkitys yksittäisillä komponenteilla on. Tämän kertaisessa reseptissä valmistuu pekonipasta, joka on yksi iki suosikeistani vuosien takaa. Mutta miksi juuri tämmöisinä hetkinä haluan tehdä juuri tätä? Itseasiassa, suurinosa sen raaka-aineista on loistavasti säilyviä. Ainoastaan koristeena käyttämäni persilja on ainoa joka saattaa reilussa viikossa nuutua mutta silti se on hyvin käyttökelpoista senkin jälkeen. Joku voisi sanoa tätä carbonaaraksi mutta tiedän että sehän on kuin nimittäisi skumppaa samppanjaksi. Tämä puolestaan jakaa niin paljon mielipiteitä, että pysytään tässä pekonipasta nimityksessä.
aito parmesaani pastalle
Pekonipasta
1 rsa pekonikuutiota
1 sipuli
1dl vahvaa lihalientä
1dl ruokakermaa
1 keltuainen
n. 80-100g kuivapastaa
kuorallinen persiljaa
suolaa
pippuria
aitoa parmesaania
Laita isoon kattilaan vettä ja suolaa kuumenemaan. Laita teräspannulle kuumalle teräspannulle pekoni paistumaan. Laske lämpö sen verran että pekonin rasva sulaisia mahdollisimman tasaisesti. Kun pastavesi kiehuu, lisää pasta ja sekoita. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kun pekoni on oikein bruunia ja rapeaa, lisää sipuli sen joukkoon. kun sipuli on läpikuultavaa, lisää pannulle lihaliemi ja raaputa pannusta kaikki maku irti. Lisääs sitten ruokakerma ja jauha pippuria joukkoon. Kun pasta on kypsää, lisää sekin teräspannulle, sammuta pannu ja lisää joukkoon keltuainen ja pieneksi naputettu persilja. Sekoita hyvin ja mausta vielä parmsaanilla. Annostele pasta lautaselle ja tarjoile lisä parmesaanin kera.

Ps. jos olet budjetti kokkailemassa, voit käyt mitä tahansa hyvin kypsynyttä juustoa pastassasi.
pekonipasta kaikessa kauneudessaan
Pasta on yksi herkimmistä ruuista, kun se on valmista se tulisi syödä mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa, pasta imaisee ylimääräistä nestettä ja sinulla kuiva kokonaisuus jäljellä. älä siis seisota ruokaasi vaan seisota enemmin ruokailiaasi, näin voit varmistaa että se mitä lautasella on pysyy halutun laatuisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?