Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Patanuijat | Helppoa kotiruokaa

Kauppavisiitin aikana tulee aika usein pohdittua, mitähän sitä kokkaisi tästä tai tuosta. Ajatuksen kohteena voi olla kaikkea munuaisista, harvinaisempiin ruhonosiin. Broilerinnuijat tyypillisesti valmistetaan uunissa, minkä jälkeen ne pyöritetään siipikastikkeessa. Minulle tuli ajatus syödä lounaaksi näitä nuijia, mutta ilman, että käyttäisin siinä uunia. Uunin käyttö on nimittäin yhä useammalle liikaa aikaa vievä tekijä, vaikka se ei aina pitäisi paikkaansa.

Lähdin liikkeelle siitä, että nämä nuijat saavat valmistua yhdessä padassa ja tarvittaessa työvaiheita olisi tarpeeksi vähän. Tällä kertaa maustoin nuijat lautasella, mutta maustamisen voisi tehdä myös samassa paikkauksessa, jossa nuijat myydään. Mausteeksi valikoitui Poppamiehen Mexican RUB, jota muistan käyttäneeni yhdellä kattokeikalla grillatessa. Varsin hyvää tavaraa siis.

Kun potkua löytyy jo rubatusta nuijasta, niin kastikke voisi olla jotain raikkaampaa. Tässä astuu esiin minulle varsin rakas raaka-aine, piparjuuri. Mielestäni useimmissa ravintoloissa tämän raaka-aineen maku tuhlataan, kun se on raastettu aikapäiviä sitten. Nimittäin aivan tuoreeltaan raastettu piparjuuri voi olla yhtä väkevää kuin wasabi ellei jopa väkevämpää. Sen seuraksi majoneesin sijaan kermaviili tuo balanssia ja happamuutta. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että majoneesi on varsin yliarvostettu verrattuna ranskankermaan tai kermaviiliin. Majoneesin etuihin kuuluu neutraalisuus ja rasvaisuus mutta sitä ei nuijat kaipaa.

patanuijat

[left]

Patanuijat

Tarvitset:
500 g broilerinnuijia
4 rkl rubia eli mausteseosta
3-4 rkl oliiviöljyä
4 cl giniä (käytin Ägräsiä)

Valmista näin:
Pyöritä rub-mausteseos broilerinnuijiin ja laita pataan oliviöljyä lämpenemään. Paista nuijiin hyvä väri yhdeltä puolelta ja käännä sitten paistumaan toiseltakin puolelta. Lisää pataan gini, laita kansi päälle ja anna hautua n. 20 minuuttia.

Kun nostat kannen, suurin osa nesteestä pitäisi olla haihtunut. Jos kaipaat nahkaan rapeutta, niin paista vielä hetki.

[/left]

[right]

Piparjuurikastike

Tarvitset:
1 prk kermaviiliä
5 cm pala piparjuurta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Valmista näin:
Raasta piparjuuri kermaviilin joukkoon ja lisää loput ainekset.

Sekoita hyvin ja nosta kylmään. Tarjoile mausteisen ruoan raikkaana lisäkkeenä.

[/right]

broilerin nuijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?