Telkkaria tulee nykyään katsottua todella harvoin. Ei oikein tuo tämän hetken tarjonta nappaa. Vaikka elokuvista tykkäänkin, ei niitä silti kotona useinkaan ala katsoa. Sen sijaan saatan viikonloppu- tai arki-iltana laittaa jonkun dokumentin pyörimään (merkki vanhuudesta?).

Nyt on kuitenkin aika rauhoittua joulunviettoon. Kokosinkin tähän pienen listan ruokaan ja ruokavaliohin liittyvistä dokkari-lemppareistani, joita voi hyvin toljotella glögikupposen (tai teekupposen) äärellä ja jouluruokaa sulatellessa.

tee3

Chef’s Table

Netflixin tuottama sarja huippukokeista ja -ravintoloista ympäri maailman. Takuulla korkealaatuisin näkemäni ruokaan liittyvä sarja. Upeita annoksia, mielettömiä ammattilaisia ja mielenkiintoisia tarinoita. Suosittelen! Tosin varoituksen sanana, sarja saattaa aiheuttaa matkakuumetta!

How to Cook Like Heston

Heston Blumenthal on tullut tutuksi erityisesti huikeista molekyylisen gastronomian luomuksistaan. Tässä sarjassa Heston kuitenkin jakaa hyödyllisiä vinkkejä kotikeittiöissä toteutettaviksi. Jos sen sijaan kaipaat ennemmin ällistyttävää ruokataituruutta, kannattaa katsoa Heston’s Feasts -sarja.

Forks Over Knives

Laadukkaasti toteutettu dokumentti vegaanisen ruokavalion hyödyistä. Dokumentissa väitteitä tarkastellaan monista näkökulmista ja perustellaan hyvin ja uskottavasti. Ei ihme, että tämä on monien mielestä paras vegaanista ruokavaliota käsittelevä dokumentti.

That Sugar Film

Australialaisessa dokumentissa käsitellään sokerin terveysvaaroja ja kyseenalaistetaan nyky-yhteiskunnan ymmärrystä hiilihydraateista. Herättävä, yllättävä ja hauska dokumentti.

Fed Up & Food, Inc.

Molemmissa dokumenteissa puhutaan enempi ruuan prosessoinnista ja sen vaaroista. Isossa roolissa on mm. Amerikan ruokateollisuus ja ravitsemussuositukset.

tee1

Kuvituksessa näkyvät teet ovat suomalaisen Nord-T:n laadukkaita teesekoituksia.

Heitä kommenttiboksiin myös omat ohjelma-, dokkari- tai leffasuosikkisi, kuulisin mielelläni. Rauhallista joulua!

3 Comments

 1. Kimmo Ollila
  24.12.2016 / 17:01

  Ehdoton suosikkini Chef’s Tablen lisäksi on Cooked (Netflix) Oikein Hyvää Joulua!

  • Alexander
   Kirjoittaja
   25.12.2016 / 12:13

   Hei kiitos samoin! toi cooked pitää katsoa.

 2. Jenni
  27.12.2016 / 11:38

  Food choices!

Vastaa


Looking for Something?