Jatkan intialaista teemaa chutneylla, joka on siis yleensä suolaisen ruoan kanssa käytetty hedelmähillo. Chutneyn juju on makeiden hedelmien ja voimakkaiden makujen yhdistelmässä.
Tässä versiossa käytin omenaa, mutta chutneyn voi tehdä melkeinpä mistä tahansa hedelmistä, tunnetuimpana mangosta. Kokeile chutneyta vaikkapa dosa-lettujen kaverina.
Omena-chutney
5 omenaa
2 sipulia
1dl kuivattuja luumuja
4 valkosipulin kynttä
inkivääriä n. peukalonpään kokoinen pala
1dl sokeria
1tl fenkolin siemeniä
1tl korianterin siemeniä
- Kuutioi omenat ja sipuli sekä pilko inkivääri pieneksi silpuksi. Leikkaa myös luumut pienemmiksi paloiksi.
- Paahda kattilan pohjalla fenkolin ja korianterin siemeniä muutaman minuutin ajan. Lisää omena- ja sipulikuutiot, luumut, inkivääri, murskatut valkosipulin kynnet ja sokeri.
- Hauduta hiljalleen noin tunti ja chutney on valmis.
Anna chutneyn jäähtyä ennen tarjoilua, niin maut tulevat paremmin esille. Mikäli haluat säilöä chutneyn pidemmäksi aikaa, laita se kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin ja umpioi. Meillä se tosin hävisi parempiin suihin muutamassa päivässä!
Yksi vastaus