Ei ole ehkä kovin yleistä että kaveri tulee katsomaan vaatekaappiasi ja samalla kirjoittaa ylös mitä tarvitset. Lähdetään sille liikeelle että ajan saatossa olen huomannut että pukeutumiseni ei ole ehkä kehittynyt samalla vauhdilla kuin ura niin olen todennut että asialle pitäisi tehdä jotain. Asiaa on myös vauhdittanut lievä kehon muunnos jonka johdosta iso osa vaatteista on vain liian suuria. Tuumin että eräs hyvistä ystävistäni nimeltä Yifan on aina pukeutunut kohtuullisen hyvin, joten miksipä en kysyisi häneltä pientä neuvoa. Hän suorastaan innostui ja alkoi laatimaan suunnitelmaa, mitkä prosesssit pitäisi tehdä että pääsisimme haluttuun lopputulokseen.

Näimme tämän viikon maanantaina ja jo torstaina olimme kauppoilla käymässä. Maanantaina käytännössä kävimme läpi vaatekaappini ja samalla teimme hiukan listaa, mitä on ja ei ole.

Tämän jälkeen hän näytti muutaman vaate ja pukeutumis aiheisen postauksen ja youtube videon, jonka jälkeen olimme valmiita kirjoittamaan kauppalistaa. Toki, Yifan oli jo alkuun utelias että eikö tässä pukeutumisen suunnittelussa pitäisi ottaa huomioon brändisi. Mikä brändi? hetken päästä tajusin että hän puhuu blogistani ja kokkaus meiningisteistäni. Siitä otin tuumauksen että tämähän voisi edistää kokonaiskuvaa.

Värikästä, yksinkertaista ja siistiä? se kuulostaa alkuun sekavalta, tai ainakin minulle kuulosti mutta kun selasimme hiukan Pinterestiä, ymmärsin mistä oli kyse. Suunnitellessamme ostoslistaa, mietimme myös realistisen budjetin joka oli 500e. Tämä voi kuulostaa paljolta mutta elän muuten kohtuullisen edullisesti. Kuljen pääsääntöisesti julkisilla, en tupakoi ja ostan harvemmin alkoholia.

Kauppaan siis!
Yifanilla oli jo mielessä parhaat kaupat joista saa miesten vaatteita ja siispä suunnitelmamme oli kiertää ne kaikki mitä Helsingistä löytyy. Ensimmäisenä kohteena oli Dinsko mannerheimintiellä josta emme löytäneet tosin mitään. Kaverillani on hyvin tarkka tuntemus raaka-aineista, joten hän näki että kestääkö tämä kenkä käyttöä vai ei. Matkamme jatkui tästä xtra for men liikkeeseen. Näin yleisesti bulevardi voi tuntua kalliilta mutta täällä oli selkeästi laatua tarjolla. Jo ulkona hypistelimme kenkiä tovin ja Yifan todensi että tämä on laatua josta kannattaa maksaa. Nahka kengät oli alkaen 130e mutta tuntuma ja materiaali oli selkeästi normi tuntumaa mukavempi. Kokeilimme noin kolmet eri kengät ja joukosta valikoitui pari. Hintaa oli peräti 185e mutta pienellä keskustelulla päätin ottaa vielä nahkavyön kun semmoisestakin oli pulaa. Yifankin löysi liikkeestä makuunsa sopivat kengät jotka olivat samaa hintaluokkaa.

Matkamme jatkui tästä esplanadille, jossa on Suitsupply. Tämä liike vaikuttaa ulkoa aika high endiltä mutta sisältäkin se oli sitä. Hintaluokka ei ollut niin paha mutta lenkkarit, tai snickers niinkuin yifan kutsui, oli mielessä. Katselimme tovin ja meitä ei vain palveltu, päätimme jatkaa matkaa, kun maksavaa asiakasta ei osata arvostaa. Seuraavana kohteena oli Brothers, jossa näkyi isosti tammi-alen hulina. Löysimme täältä 4 eri housua jotka olivat makuumme sopivat ja kaksi niistä oli kaupan. hintaa per housu oli 69e ja nämä olivat siis normi hintaisia. Itseasiassa, katsoimme tarjous tavaraa mutta koko ei ollut. Yifan sanoi että usein alennukset ovat kuin ansa, koska ajatellaan mitä saa johonkin hintaan kun pitäisi ajatella että saako jotain mitä oikeasti aikoo käyttää.

Matkamme jatkui tästä tuttuun ja villiin itäkeskukseen. JD oli liikkeen nimi mutta täällä oli suorastaan ryysis tammi-alen johdosta. Katsoimme noin paria erillaista lenkkaria mutta ne eivät kumpikaan olleet makuumme joten jatkoimme matkaa H&M josta eksyi mukaan muutamat värikkäät sukat ja v-leikkauksen omaava t-paita (13e). Seuraavaksi vuorossa oli Stockmannin jossa oli kyllä melkoisen mielenkiintoisia vaatteita mutta koko ei juuri löytynyt. Tässä vaiheessa olimme aika kypsiä mutta matkalle metrolle päätimme antaa vielä yhden mahdollisuuden Dinskulle joka siis oli itäkeskuksessa. Täällä oli muutaman ihan kivan oloinen lenkkari ja hintakaan ei ollut paha (24,90e). Tuumin ehkä 2 minuuttia ja päätin ottaa yhdet harmaat kengät. Tässä vaiheessa olimme käyneet listamme läpi ja oli aika suunnata kotio. Hintaa koko päivälle tuli n. 400e mutta lounastimme myös tätä ennen. Olen tavallaan erittäin tyytyväinen että sain apua kaveriltani, niin osasin käyttää aikani paljon viisaammin kuin itsenäisesti shoppaillessa.

Kiitos että luit ja otan mielelläni vastaan suosituksia laadukkaista miesten vaateliikkeistä 🙂

Ps. jos sinä olet kiinnostunut vaatekaappisi päivittämisestä, voin vahvasti suositella Yifania. Hän puhuu tarvittaessa suomea, englantia, espanjaa, kiinaa ja Italiaa 🙂

Tein myös puhelimellani pienen kertomuksen tästä päivästä, olkaa hyvä.
Share:

Vastaa


Looking for Something?