Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Munax Protein Smoothie | Virkistäviä kesäjuomia

kanamunan valkuainen

Kaupallinen yhteistyö: Munax 

Olen välillä pohdiskellut aihepiirin laajentamista syvemmin myös juomiin, mutta en ole päässyt sen kanssa vielä kovin paljoa etenemään. Sain kuitenkin mahdollisuuden testata Munax Protein Smoothieita ja löysinkin lähikaupastani kahta eri makua, mustikkaa ja appelsiinia. Samalla tietenkin matkaan lähti kaikkea, mitä voisin kuvitella laittavani muutamaan kesäiseen drinkkiin.

Munax Protein Smoothie koostuu pääasiassa kananmunan valkuaisesta sekä hedelmä- tai marjakuidusta. Munaxin smoothie olisi ihan hyvä välipala sellaisenaankin, sisältäähän se paljon proteiinia ja sopii maitoa ja gluteenia välttäville. Minulla oli kuitenkin toimeksiantona kehittää viisi erilaista juomaa käyttäen smoothieta, ja tein tähän helteeseen virkistäviä juomia – pari drinkkiä ja pari välipalaksi tai jäkiruoaksi sopivaa juomaa.

Etukäteen testailin, kuinka Munax Protein Smoothie toimii juomissa. Yleisesti ottaen, valkuainenhan on proteiinia ja vettä, jota voi sekoittamalla vaahdottaa. Sokeri ja happo molemmat edesauttavat vaahdon muodostumisessa ja sen pysyvyydessä. Kokeilin myös vaahdottaa juomia, mutta niistä tuli melkein pelkkää vaahtoa pienen ravistelun jälkeen. Tästä johtuen, pyrin siihen, ettei näihin resepteihin kuuluu hirveästi ravistelua. Käyttämäni Red Soda, Cherry Cola ja Ginger Ale sisältävät vielä vaahtoutumista aiheuttavia sokereita ja hapokkuutta. Drinkkeihini nimittäin syntyi vaahto pintaan ihan vain kaatamalla limsaa joukkoon, eikö ihmeellistä?

Mistä makuyhdistelmät? Mietin omia lempparijuomiani, samoin muutama alkoholiton yhdistemä toivottiin, joten mikä sen perinteisempää kuin suklaamaito ja mustikkakeitto. Jos pohdin yleisesti kauniita ja näyttäviä drinkkejä, on niiden taso kasvanut huimasti viime vuosina ja inspiraationi drinkkeihin syntyi kokemuksistani monista hyvistä ravintoloista.

Orange Sun
1.5 dl Red Soda
4 cl Munax Protein Smoothie Appelsiini*
4 cl viinaa
2 appelsiiniviipaletta

*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä Munaxilta

[left]

Cherrysmoothie
1,5 dl Cherry Cola
0,5 dl  Munax Protein Smoothie Mustikka*
0,4 dl viinaa
1 rkl kirsikkahilloa tai säilöttyjä kirsikoita
koristeluun sitruuna viipale

[/left]

[right]

Munax mule
1,5 dl Ginger Ale
0,5 dl Munax Protein Smoothie Appelsiini*
0,4 dl viina
limenlohko koristeeksi

[/right]

[left]

[/left]

[right]

[/right]

[left]

Munax mustikkakeitto
2 dl mustikkakeitto
0,5 dl Munax Protein Smoothie Mustikka*

[/left]

[right]

Munaxmaito
2 dl täysmaito
0,5 dl Munax Protein Smoothie Mustikka*
0,5 dl suklaakastike

Ravista hyvin jotta suklaakastike liukenee.

[/right]

[left]

munax mustikkakeitto

[/left]

[right]

munax suklaamaito

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?