Kun kuulin Urtekram-maustehaasteesta, ajattelin, että tuohon on päästävä mukaan! Mausteet ovat valtavan tärkeä osa mitä tahansa ruoanlaittoa; niillä voi leikitellä loputtomiin, luoda jotain ihan uutta tai luottaa vanhoihin, toimiviin klassikoihin.

Kaikki maustehaasteeseen osallistuneiden reseptit on siis koottu tänne, jossa voit käydä äänestämässä suosikkiasi. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan matka Berliiniin ja haasteen voittaja saa parhaan maustajan tittelin lisäksi kassillisen Urtekramin tuotteita. Jos käyt äänestämässä reseptiäni, olen tavattoman kiitollinen! Myös äänestäneiden kesken arvotaan Urtekramin tuotepaketteja.

Halusin luoda kisaan sellaisen reseptin, joka olisi helposti lähestyttävissä ja toteutettavissa. Jotain edullista, helppoa ja terveellistä. Mikä raaka-aine olisikaan sopinut tähän ajatukseen paremmin kuin peruna!

Niinpä päädyin tekemään perunasalaatin – tosin tässä perunasalaatissa eivät mausteet ole sieltä perinteisestä päästä. Uuden ulottuvuuden perunasalaatti saa cajunmausteesta, sinappijauheesta, kurkumasta ja chilihiutaleista, jotka antavat rutkasti väriä, makua ja energisyyttä. Mikä parasta, voi perunasalaatin tarjota yhtä hyvin lämpimänä tai kylmänä.

Mausteinen perunasalaatti

600g perunoita
1rsa baby pinaattia
2 sipulia
1 keltaista paprikaa
4-6rkl öljyä
2rkl urtekram cajunmaustetta
1rkl urtekram sinappijauhetta
1rkl urtekram kurkumaa
ripaus urtekram chilihiutaleita
suolaa, pippuria

  1. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä.
  2. Viipaloi ohuelti sipuli ja paprika, laita molemmat paistumaan öljyyn
  3. Kun sipuli ja paprika ovat hyvin freesaantuneita, lisää pannuun mausteet ja pienennä lämpöä
  4. Lohko vielä lämpimät perunat sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää pannulle.
  5. Lisää joukkoom vielä pinaatti, sekoita ja tarkista maku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mausteilla voi siis parhaassa tapauksessa nostaa hyvin arkisenkin raaka-aineen, kuten perunan, ihan uudelle tasolle.

Share:

Vastaa


Looking for Something?