Kotimaisten uusien perunoiden aika on nyt! Vihdoin myös oman kasvimaamme perunat ovat valmiita, mikä tarkoittaa sitä, ettei meillä loppukesästä juuri muuta syödäkään. Olemme tänä vuonna istuttaneet viljelypalstallemme neljää eri perunalajiketta ja nyt ensimmäisenä niistä valmiina on Vales Emerald -niminen lajike. Seuraavaksi päästään herkuttelemaan jo tutulla Timo-perunalla.

Niin paljon kuin uusista perunoista tykkäänkin, liittyy niihin yksi työvaihe, jota yritän kaikin tavoin nopeuttaa – peseminen. Sen sijaan, että kävisin yksitellen jokaisen multaisen mukulan juuriharjalla läpi, laitan usein perunat pussiin merisuolan kanssa ja ravistan ja möyhin suljettua pussia huolellisesti. Sitten vain huuhtelen perunat vesiastiassa ja kaikki multa on tipotiessään. Tällä kertaa sain kuitenkin Kitchen Timelta testiin modernimman version perunankuorijasta, joka lupaa pestä ja kuoria jopa 700 grammaa vahraisperunoita. Tällä perunankuorijalla perunoiden käsittely on todella helppoa ja nopeaa, eikä ylimääräistä sotkua synny yhtä helposti, kuin tavallisesti perunoita pestessä.

perunankuorija

Homma menee yksinkertaisuudessaan näin: laita perunat kulhoon, lisää pohjalle vähän vettä, pyöritä kahvasta ja perunat ovat valmiita. Perunankuorijan puhdistus on vaivatonta, sillä osat ovat helposti irroitettavia ja kestävät myös konepesun. Laitetta voi lisäksi käyttää myös salaattilinkona mukana tulevan salaattikorin avulla.
Perunkuorijan käytöstä minulta löytyy myös video, jossa näkyy kuinka vaivattomasti se onnistuu.

perunankuorija

perunankuorija

Ilokseni saan arpoa Nordwikin perunankuorijan yhdelle lukijalle. Osallistu arvontaan
tykkäämällä blogini facebook sivuista ja jakamalla julkaisuni! Osallistumisaikaa on tämän viikon perjantaihin saakka ja ilmoitan onnekkaalle erikseen lauantaina 8.7.

Jos et kuitenkaan luota arpaonneesi niin kyseistä perunankuorijaa on kaupan seuraavalla sivulla:
https://www.kitchentime.fi/fi/p/kasinveivattava-perunankuorija

Kuorittu uusiperunapaistos

Tarvitset:
1kg kypsää uutta perunaa
100g voita
1/2 pnt yrttejä (meirami, ruohosipuli, rakuuna tai vaikka persilja)
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Kuumenna pannulla voi ja lisää rasvan hiukan lämmetessä yrtit ja lisää perunat kun yrtit ovat pikkuisen paistuneet.
Paistele hetki kunnes yrtit paistuvat perunoiden pintaan ja nosta pannulta tarjolle.

Aina ei siis tarvitse paistaa perunoihin väriä, vaan sen sijaan yrttien makua.
Tästä löytyy myös video!

perunankuorija

Share:

2 Comments

  1. klaara
    4.7.2017 / 09:26

    Näyttääpä tehokkaalta, mukana arvonnassa.

  2. Marika Kaila/Ranteita myöjen taikinasa
    4.7.2017 / 23:21

    Oi vaikuttaa loistavalta aparaatilta. Tahtoo kans tälläsen ?

Vastaa


Looking for Something?